Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Modrić je najbolji vezni igrač na svijetu

12.06.2016. 22:00
Modrić je najbolji vezni igrač na svijetu


– To je dokazao i protiv Turske i smatram da je u prva tri dana Europskog prvenstva igrač koji je pokazao daleko najviše računajući sve reprezentacije. Postići onakav eurogol vrijedno je svakog divljenja i pokazuje da je Luka u sjajnoj formi i da ćemo od njega na ovom EP-u vidjeti još puno velikih poteza – kazao je Buljat
Boljeg sugovornika od Marijana Buljata nakon pobjede Hrvatske nad Turskom u uvodnoj utakmici “kockastih” na Europskom prvenstvu u Francuskoj nismo mogli ni poželjeti. Marijan je tijekom nogometne karijere igrao za svoj Zadar, zatim Rijeku, Osijek, Dinamo, Hajduk, okušao se i u inozemstvu nastupajući za njemački Greuther Fürth. Sakupio je i dva reprezentativna nastupa, a bio je i rezerva na SP-u u Njemačkoj 2006. godine. Međutim, nije Marijan Buljat samo zbog toga idealan sugovornik u ovome trenutku, njega za naše “vatrene” Luku Modrića i Danijela Subašića veže veliko i neraskidivo prijateljstvo.
– Gledao sam sve utakmice u Francuskoj i činjenica je da je Hrvatska do sada pokazala najmoćniju igru na Europskom prvenstvu – kazivao je zadovoljni Marijan.
Uvjerljiva Hrvatska
– Najvažnije je da smo pobjedom počeli EP-u i sada će nam biti puno lakše igrati u sljedećim utakmicama. Pobjeda nad Turskom je po šansama koje smo imali mogla biti i puno uvjerljivija, šteta što nismo zabili još pokoji zgoditak i tako okrunili sjajnu u izvedbu Hrvatske. Ne sjećam se da je Hrvatska iti jednu utakmicu od osamostaljenja na početku velikog natjecanja odigrala ovako uvjerljivo.
Naravno, nas je posebno razgalilo to što je junak pobjede nad Turcima bio naš Zadranin, a Marijanov veliki prijatelj Luka Modrić.
– Naravno da nas Zadrane posebno sretnima čini činjenica da je Luka Modrić bio junak pobjede nad Turcima. Mene za Luku Modrića veže zajedničko odrastanje, on mi je jedan od najboljih prijatelja i često se obiteljski družimo kada je tu. Također i Danijel Subašić tako da me presretnim osim Lukinog gola čini i ona obrana Sube u prvom poluvremenu kada je na gol crti zaustavio loptu Turaka. Jednostavno, Luka je odigrao liderski, nosio cijelu momčad i na kraju postigao sjajan zgoditak koji nam je donio tri boda.
Svjetski mediji Luku u ovom trenutku karakteriziraju kao najboljeg veznog igrača na svijetu.
– Za mene tu nema dvojbi, Luka je, ne samo zato što je naš, daleko najbolji vezni igrač na svijetu. To je dokazao i u zadnjih godinu, dvije onime što je sve osvojio igrajući za Real Madrid gdje je najvažnija karika u toj momčadi. To je dokazao i protiv Turske i smatram da je u prva tri dana Europskog prvenstva igrač koji je pokazao daleko najviše računajući sve reprezentacije. Postići onakav eurogol jednostavno je vrijedno svakog divljenja i pokazuje da je Luka u sjajnoj formi i da ćemo od njega na ovom EP-u vidjeti još puno velikih poteza.
Nažalost, veliku pobjedu nad Turskom, malo je zasjenila tužna vijest o smrti oca kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne.
Sućut Srni
– I ovim putem koristim priliku izraziti sućut našem kapetanu Dariju Srni. Prijatelj sam s njim, bili smo suigrači i ražalostila me ova vijest o smrti njegova oca. Dariju treba dati što veću podršku da prevlada ovaj teški trenutak u svom životu i na neki način se izdigne iznad njega. Siguran sam da će se Srna, poznavajući njegov karakter, vratiti na EP i odigrati sve utakmice do kraja. I protiv Turske je unatoč svojim visokim godinama odskakao svojom borbenošću i odigrao odličnu utakmicu. On je kapetan ove reprezentacije u punom smislu te riječi.
Slijedi nam u petak ogled s Češkom u kojem bi praktički mogli riješiti pitanje prolaska u drugi krug.
– Očekuje nas još jedna teška utakmica kao što je bila i ova s Turskom. Mi smo kao narod skloni velikoj euforiji koju u ovome trenutku treba malo primiriti. Svjesni smo da nam ova utakmica i eventualna pobjeda donose plasman u drugi krug i bilo bi lijepo sve dileme riješiti prije ogleda sa Španjolcima. Tako bi dobili mogućnost odmoriti neke važne igrače kod kojih je sigurno prisutan umor zbog dugih i napornih sezona. Znamo da su neki od njih igrali i u završnicama europskih natjecanja, kao i Lige prvaka. Česi su opasna momčad koja poput nas igra tehnički dotjeran nogomet i oprez je nužan. Vidjeli smo da su se mnoge velike reprezentacije poput Francuske mučile s tzv. autsajderom. Vjerujem u ovu reprezentaciju i nadam se da ćemo protiv Čeha ubilježiti i drugu pobjedu na EP-u – kazao je na kraju razgovora Marijan Buljat.