Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Srebrne trešnje” klapi Kontrada za drugo osvojeno mjesto

Autor: Katina Vrsaljko

12.07.2010. 22:00
“Srebrne trešnje” klapi Kontrada za drugo osvojeno mjesto


Posedarska klapa Kontrada je proteklog vikenda na festivalu Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu osvojila drugo mjesto i nagradu “Srebrne trešnje” za autorsku pjesmu “Pivaj klapo”. Bio je to 12. po redu festival, sudjelovalo je 18 uspješnih klapa iz cijele Hrvatske, a Kontrada je nastupila na Večeri novih skladbi na kojoj se klape predstavljaju izvedbama potpuno novih klapskih skladbi, u a cappella aranžmanu ili uz diskretnu instrumentalnu pratnju.
Članovi klape ponosni su što je stručni ocjenjivački žiri prepoznao vrijednost njihove pjesme “Pivaj klapo” koju su izveli a cappella, a za koju je tekst napisao Nenad Peša, glazbu Tomislav Pehar, a aranžman Blaženko Juračić.
– Kaštelanski festival je zasigurno jedan od najjačih klapskih festivala u Hrvatskoj i zato smo ponosni što smo nagrađeni, a i pripala nam je čast nastupiti u revijalnom dijelu. U tih pola sata, dok je žiri glasovao, izveli smo dio našeg voklano-instrumentalnog repertoara, rekao je Tomislav Pehar, voditelj klape.
Uz ovaj najnoviji uspjeh, klapa Kontrada je već nagrađena Zlatnom plaketom i ukupno drugim mjestom na nedavno održanom Festivalu dalmatinskih klapa “Školjka” u Pakoštanima.
“Radno ljeto” za klapu Kontrada vrlo je popunjeno. Na zadarskom Narodnom trgu nastupaju ponedjeljkom, a održavat će i koncerte diljem Dalmacije. Što se tiče festivala, nastupit će još na Etno festu u Neumu te na Festivalu instrumentalnih klapa u Opatiji, na kojem su prošlog ljeta osvojili nagrade stučnog povjerenstva i publike.
U posljednjih godinu dana poklopilo nam se nekoliko lijepih stvari, značajnih nastupa i nagrada, a sve je to plod kontinuiranog i predanog rada svih članova klape, kazao je Pehar.