Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Igrati na gornjoj granici mogućnosti

12.07.2011. 22:00
Igrati na gornjoj granici mogućnosti


Pritom mislim na sve utakmice, pa tako i ovu protiv Junaka. Svaki pojedinac treba gristi od prve do posljednje minute i samo tako ćemo start prvenstva dočekati potpuno spremni – kazao je Zebić
U prvoligašu sa Stanova traju pripreme za predstojeću nogometnu sezonu. Nakon devetodnevnog boravka u Moravskim Toplicama, Zadrani su nastavili s brušenjem forme i slaganjem igračke križaljke. Iako je bilo predviđeno da se odigra ogledna utakmica u srijedu i subotu, od one prve neće biti ništa. Razlog, Rijeka je odustala, a suparnika s ovoga područja nije lako pronaći. Zato će u subotu Zadrani put Sinja gdje se se ogledati s Junakom.
– Još uvijek traje selekcija, a tijekom ovoga tjedna ću priopćiti igračima na koga neću računati u nadolazećoj sezoni – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić, trener Zadra.
– U načelu mogu reći da sam zadovoljan kako smo odradili dosadašnji dio priprema. Bilo je solidno u Sloveniji, jedino što me brine je nedostatak motivacije u nekim utakmicama.
Pojasnio je Zadrov strateg na što pritom misli.
– Jasno mi je da se momčad, tj. igrači teško mogu isto motivirati protiv Dinama i Hajduka, kao što će to učiniti protiv Lučkog. Međutim, ta utakmica protiv Lučkog u pravilu je važnija nego ona protiv Dinama. Nisam utopist, ali tražim da ta motivacija bude barem približno ista protiv svih suparnika. Imamo mladu momčad i smatram da se i zbog tog razloga moji igrači moraju htjeti nositi jednako sa svakim novim izazovom.
Što se tiče prinova novost na Stanovima.
– Priključio nam se iz Zagreba Ivančić, dvadesetogodišnji napadač koji je vrlo zanimljiv. Smatram da bi mogao igrati zapažene role u ovom prvenstvu. Što se tiče Tokića koji je najavljivan najvjerojatnije od toga neće biti ništa. Kao što je poznato Keller više nije s nama, jednostavno se nije dovoljno uklopio da bismo mogli reći kako se radi o pojačanju. Nije upitno da je znao s loptom, ali previše je bio statičan.
Zebić puno očekuje od svojih igrača u utakmici s Junakom.
– Želim da se igra na gornjoj granici mogućnosti. Pritom mislim na sve utakmice, pa tako i ovu protiv Junaka. Svaki pojedinac treba gristi od prve do posljednje minute i samo tako ćemo start prvenstva dočekati potpuno spremni – kazao je na kraju razgovora Zebić.