Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Od Indije do Zadra za sedam tjedana

12.07.2011. 22:00
Od Indije do Zadra za sedam tjedana


Indijski jedriličari Varun Ashok Thakkar i  Ganapathy Kc u klasi 29er  zajedno su počeli nastupati  tek prije sedam tjedana, no  kratko razdoblje provedeno u  pripremama za Svjetsko prvenstvo do 19 godina u Zadru  i iskustva prikupljena nakon  dva dana natjecanja u zadarskom kanalu njihovo su uvjerenje o pravom izboru  učinili još čvršćim.
– Radi se o zaista zanimljivom brodu i dosta bržem  u odnosu na prijašnji – kaže  kormilar Thakkar, koji je u  siječnju prestao konkurirati u  klasi optimist. Kc je u optimistu također upisao prve  nastupe, nakon toga se  okušao i u Laseru 4.7, a o  29er-u kaže:
– Smatram da je 29er najbolji brod na kojem sam ikad  plovio.
Najboljima zasigurno neće  okarakterizirati iznimno visoke temperature s kojim su  jedriličari suočeni posljednjih  dana, ali će dodati i kako se ne  radi o nečem na što već nisu  naviknuti.
– Jest vruće, no to nam ne  predstavlja poseban problem.  U Zadru je sjajno i uživam u  svakom trenutku provedenom ovdje – naglasio je Thakkar, a Kc se nadovezao:
– SP je zabavan događaj.  Atmosfera je dobra, a iako su  temperature visoke, nama nisu ništa novo. Uzbuđen sam  zbog svega ovoga, tako da  jedva čekam vidjeti sve što će  se do kraja natjecanja dogoditi.
U usporedbi s konkurentskim posadama u Zadru indijski je tandem neiskusan, no  upravo neiskustvu u inat stigli  su na Svjetsko prvenstvo.
– Ovdje smo i došli zbog  prikupljanja iskustva, ističe  Kc, da nastupajući zajedno s  najiskusnijim jedriličarima u  klasi učimo za budućnost i  učimo kako bismo postali bolji.