Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Edi Škovrlj predsjednik zadarskog ogranka HND-a

12.07.2016. 22:00
Edi Škovrlj predsjednik zadarskog ogranka HND-a


Nakon gotovo desetak godina u ponedjeljak navečer je u prostorijama Mjesnog odbora Jazine opet osnovan ogranak Hrvatskog novinarskog društva Zadarske županije na kojoj je za predsjednika ogranka izabran poznati zadarski televizijski novinar Edi Škovrlj.
– Riječ je zapravo o svojevrsnoj obnoviteljskoj skupštini koja je pokrenuta i održana na incijativu Saše Lekovića predsjednika HND-a. Kolega Leković me kontaktirao i uspjeli smo organizirati sastanak. Inače, u HND-u su 34 zadarska novinara od kojih je četvero u međuvremenu, otišlo u mirovinu. Na skupštini smo dogovorili kako nam je sada jedan prioritet – prostor za rad. U tome ćemo Grad zamoliti za pomoć. No, to ne bi bio samo kancelarijski, birokratski prostor već bi to trebalo biti i mjesto gdje bi mogli dolaziti i raditi kolege novinari koji su “freelanceri” – pojasnio je novi predsjednik zadarskog ogranka HND-a Edi Škovrlj.
Na obnoviteljskoj skupštini novinari su zaključili kako je bilo krajnje vrijeme za oživljavanje i ponovno pokretanje ovog, cehovskog udruženja jer živimo u vremenima kada su upravo novinari koji se bore za istinu i pravdu često obespravljeni, šikanirani, a mnogi zbog svoga rada – pisanja, izvještavanja – ostaju bez posla.
Pomoć u daljnjem radu obećao im je i Saša Leković.
Za potpredsjednicu zadarskog ogranka HND-a izabrana je Marija Knežević iz Zadarskog lista, a članovi Izvršnog odbora su televizijska novinarka Petra Mustać Pezo, fotoreporter Zadarskog lista Zvonko Kucelin te Nenad Vertovšek.
Za delegata na godišnjoj skupštini HND-a koja se održava u Opatiji izabrana je televizijska novinarka Žana Ljuština.
M. G.
 
— Slika
Saša Leković i Edi Škovrlj
Zvonko KUCELIN