Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Laura Dundović hrvatsko ljetovanje reklamira na Instagramu

12.07.2016. 22:00
Laura Dundović hrvatsko ljetovanje reklamira na Instagramu


Nekadašnja Miss Universe Australije Laura Dundović, čiji je otac podijetlom iz zadarskoga kraja, ove godine ponovno ljetuje u Hrvatskoj. Trenutačno se s dečkom odmara u Dalmaciji, o čemu redovito izvještava više od 80 tisuća svojih pratitelja na Instagramu i radi nevjerojatnu promidžbu za domovinu svojih predaka.
Ta 29-godišnjakinja karijeru modela započela je 2008. godine kada je postala Miss Universe Australije, a u toj dalekoj zemlji vodila je i poznatu televizijsku emisiju “Dating in the Dark”.
– To je show u kojem tri para žive zajedno, a kontakt sa suprotnim spolom imaju samo preko posebno uređene mračne sobe, otkriva ta manekenka.
Laura je dijete druge generacije Hrvata u Australiji. Roditelji njezina oca Dragana, Petar i Marija te sestra Senka i brat Zlatko, daleke su se 1970. godine preselili u tu državu, gdje i danas žive. Draganov otac rodom je iz Radovina, a majka iz Preka. Upravo u Sydneyu Dragan je upoznao Shirley s kojom se oženio i dobio troje djece.
– Laura potječe iz skromne obitelji, poput mnogih drugih Hrvata, ali u njoj nema ničega lažnoga. Svi smo jako ponosni na nju, rekao je njezin presretni otac, kada je svojedobno dobila krunu kraljice ljepote.
Cijela obitelj je te iste godine godišnji odmor u trajanju od čak šest tjedana provela u Hrvatsku. Obišli su tada Zagreb, Plitvička jezera, Dubrovnik, Hvar, Korčulu, Rovinj i, dakako, Preko. Laura je tada razgovarala i s novinarima Zadarskog lista kojima je izjavila kako se u to mjesto zaljubila na prvi pogled.
– Preko me osobito oduševilo svojom ljepotom. Nisam ni slutila da ovako lijepo može biti malo otočno mjesto. Ljepota ovog kraja, gostoljubivost mještana, izvrsna hrana i toplo i čisto more, koje je puno bolje nego u Sidneyu, upotpunili su priču o Preku koju mi je otac pripovijedao. Također, iznenađena sam i gastronomskom ponudom obližnjih restorana. S obzirom da volim nositi narukvice, ogrlice i naušnice, u Zadru sam pronašla izvrsno opremljenu trgovinu nakita, gdje sam obavila dobar “shopping”, pripovijedala je tada Laura.