Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prijavila se 64 šokolara

12.07.2016. 22:00
Prijavila se 64 šokolara


Čak 64 natjecatelja iz 12 gradova i mjesta natječe se na gastromanifestaciji ¨Ninska šokolijada 2016¨, čija će se završnica održati ove  subote i nedjelje 16. i 17. srpnja na ljetnoj pozornici ispred srednjovjekovne crkvice sv. Križa te na gradskim trgovima i ulicama. I ovaj događaj, koji organizira gradska Turistička zajednica, dio je   brojnih zabavnih, kulturnih i gastronomskih događanja, koje tijekom ove turističke sezone grad Nin nudi brojnim domaćim i stranim turistima.
U subotu, prvog dana manifestacije, održat će se ocjenjivanje šokola iz kategorije ¨Ostala mjesta ninskog kraja¨, a u večernjem programu, koji počinje u 21 sat, na redu je sajam autohtonih proizvoda sa zabavnim etno i gastro programom kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske, uz nastup klape Leut. Drugog dana manifestacije upriličit će se ocjenjivanje šokola u kategoriji ¨Ninski šokolari¨. Svečana završnica (21 sat) bit će upriličena sajmom autohtonih proizvoda, a u  programu nastupa folklorno društvo Rožmarin Dolena iz Slovenije. Oko 22 sata proglasit će se pobjednik Šokolijade – najšokolar godine. Najboljima će biti uručene prigodne nagrade i zahvalnice. Za kraj svečanosti u 23 sata predviđen je vatromet i nastup grupe Furešti. Tijekom večeri moguće je degustirati šokol iz natjecateljskog programa na štandu Turističke zajednice grada Nina i u ninskim restoranima.
Pokrovitelji ovogodišnje Šokolijade su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Zadarska županija i Grad Nin. Medijski pokrovitelj manifestacije je Zadarski list.
Ove će se godine krunom najuspješnijeg šokolara nastojati okruniti šokolari Marin Dejanović, Tomislav Kera, Slavko Dejanović, Marko Oltran, Željka Šarlija, Anka Šarlija, Frane Šarlija, Matija Šalov, Mateja Šalov, Zorica Šalov, Josip Stulić, Ivan Stulić, Ana Tartaro, Alen Medić, Ivan Medić, Mira Kosović, Matea Kosović, Nediljko Ivanić, Anamarija Ivanić, Nevenka Vučković, Romano Marguč, Miro Deša, Šime Skočić, Đurđica Skočić, Tanja Striguljica, Iva Burela, Domagoj Burela i Filip Morović iz Nina, Nadalje, Josipa Proroković, Igor Proroković, Josip Jurkin Joško, Ante Jurkin, Frane Pavlović i Marijan Pavlović iz Ninskih Stanova; Boško Jurlina, Grozdana Jurlina, Joško Jurlina, Vesna Jurlina, Martina Utković, Goran Utković i Milka Utković iz Žerave; Ana Matulj, Ivica Matulj, Šime Šango Mićulinov, Marija Kršulja, Antonio Buškulić, Matilda Buškulić, Miroslav Šango i Kristijan Šango iz Privlake; Davorka Surać i Josip Surać iz Murvice, Tomislava Šalov Jusup iz Islama Latinskog, Mladen Ćustić iz Briševa, Jelena Gulan i Lorena Decorti iz Zadra, Mladen Jureško iz Mrljana, Milan Čolak iz Krneze, Joso Ivanac, Marin Ivanac, Marija Ivanac i Ivan Ivanac iz Ljupča.