Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jednim ubodom noža u srce zauvijek ušutkala supruga

12.08.2011. 22:00
Jednim ubodom noža u srce zauvijek ušutkala supruga


– Ubojstvu je prethodila žestoka svađa. Najprije je suprug na ženu nasrnuo i izudarao je po cijelom tijelu crijevom za vodu. Ona je pobjegla u kuću, a on za njom da bi ga ona u kući jednim ubodom noža duljine oštrice 20-tak cm ubola ravno u srce – rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan


Šok, nevjerica i mnogobrojne priče domaćih ljudi, ali i njihovih gostiju, obilježile su i „jutro poslije” na otoku Viru gdje se u petak navečer oko 20 sati dogodio stravičan zločin kada je 63-godišnja Marija Grobotek samo jednim ubodom noža ravno u srce ubila svog dvije godine starijeg supruga, Marijana.
Tim je povodom u subotu rano poslijepodne u prostorijama PU zadarske održana i izvanredna konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornik PU – Elis Žodan  izvjestio kako su u petak navečer oko 20.15 sati, dežurni policajci zaprimili dojavu od strane liječnika iz Hitne pomoći da je u mjestu Vir na adresi Prezida 8 muškarac uboden nožem. Ekipa HMP-a teško ozlijeđenog muškarca odmah je prevezla u zadarsku Opću bolnicu gdje je on nažalost, unatoč naporima liječnika da mu spase život, nakon nekih 40-tak minuta, umro.
Odmah po dojavi, policajci su otišli do obiteljske kuće bračnog para kako bi obavili očevid, a Marija Grobotek je uhićena i privedena u policiju na kriminalističko istraživanje. U subotu rano ujutro na Odjelu patologije zadarske Opće bolnice obavljena je i obdukcija tijela ubijenog Marijana Groboteka kojom je utvrđeno da je uzrok smrti – iskrvarenje uslijed ubodne rane u srce.
Prema onome što se moglo saznati neslužbenim kanalima, odnosno od onih malobrojnih susjeda koji su bili raspoloženi za razgovor s novinarima, navodno su se supružnici znali i ranije često svađati te su oboje voljeli „zaviriti i u čašicu”. Većina je susjeda iz obližnjih kuća bila u šoku. Nisu mogli vjerovati da im je susjed ubijen i to pogotovo da je to učinila Marija. Kako su rekli brojnim novinarskim ekipama koji su u subotu prijepodne pohodili Vir zbog informacije o strašnom događaju, bračni par na Viru ne boravi samo ljeti, već i tijekom godine. Imaju dvoje odrasle djece koja žive u inozemstvu, a i Marija je navodno često znala odlaziti u Njemačku gdje joj živi sin. Inače, bračni je par iz Krapine.
–   Prema izjavama svjedoka, ubojstvu je prethodila žestoka svađa između supružnika. Najprije je suprug nasrnuo na ženu i izudarao ju crijevom za vodu po cijelom tijelu te joj nanio ozljede. Nakon toga, žena je ušla u kuću gdje je suprugu, koji je došao za njom, zadala jedan ubod u prsa, kuhinjskim nožem duljine oštrice oko 20-tak centimetara – rekao je na pressici glasnogovornik PU, Elis Žodan.
Svađa je dakle, počela na terasi ispred kuće gdje je ubijeni Marijan sjedio s prijateljem i pio vino. Tu je Marijan nakon žestoke svađe, naočigled prijatelja uzeo crijevo za vodu i njime pretukao Mariju. Prijatelj je sve to gledao, no nije se htio miješati u bračnu svađu, a i vino je „učinilo svoje”. Nakon što je Marija pobjegla u kuću, Marijan je otišao za njom i ona ga je u kući usmrtila nožem.
Do sada ni jedno od supružnika nije prijavljivano policiji zbog obiteljskog nasilja, niti zbog bilo kakvog drugog kaznenog djela.
Nakon kriminalističkog istraživanja u policiji, Marija Grobotek je u subotu poslijepodne uz kaznenu prijavu zbog ubojstva supruga, privedena dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Anti Aniću. Prema crnoj statistici PU zadarske od početka godine do danas na zadarskom su se području dogodila četiri ubojstva, dok je isto vremensko razdoblje lani, obilježilo jedno ubojstvo.