Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kamenjem protiv prašine

Autor: Siniša Klarica

12.08.2013. 22:00
Kamenjem protiv prašine

Foto: Siniša KLARICA



Nakon tjedan dana godišnjeg odomora, 19. kolovoza radnici zadarske Vodoinstalacije nastavljaju radove na novoj prometnici i uređenju okoliša oko nje. Time će stanari okolnih zgrada odahnuti od nesnosne prašine jer je dio gradilišta ostavljen za prometovanje


Sljedeći tjedan planirana je primopredaja 2. faze kolektora visoke zone Zadra u Ulici Petra Skoka. Točnije, 19. kolovoza nakon tjedan dana godišnjeg odmora, radnici zadarske Vodoinstalacije nastavljaju radove na novoj prometnici i uređenju okoliša oko nje. Time će stanari okolnih zgrada odahnuti od nesnosne prašine jer je dio gradilišta ostavljen za prometovanje. Problem je nastao ovih dana kad su stanari braniteljske zgrade, što potvrđuje nadzorni inženjer Josip Krolo, na improviziranu prometnicu, postavili mnoštvo velikih kamenova kako bi udaljili vozila od svojih stanova.
U međuvremenu, ni policija niti nadzor na gradilištu, nisu na zadovoljavajući način regulirali prometovanje jer je dio stanara, u istim zgradama gdje žive i oni koji su postavili kamenove, tražio da im se kao što je to bilo dosad, omogući parkiranje ispod svojih prozora. Na ovaj samovoljni čin zažmirili su i nadzor i policija, pa su se, osobito noću, stvarale neželjene situacije.
Dio zemljišta do Bulevara je u vlasništvu Grada Zadra, a dio u vlasništvu tvrtke Sonik. No Sonik nema, za sad, namjeru poduzeti nikakvu gradnju pa taj dio stoji zarastao u travu, tj. o njemu se nitko ne brine. Novac ubran od komunalne naknade, bi se utrošio za konačno uređenje okoliša POS-ovih zgrada, što sve više izgleda kao jeftina „skuža” za nešto što se odavno trebalo urediti.