Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Oživjeli uspomene i lijepo se zabavili

Autor: Branko Božić

12.08.2013. 22:00
Oživjeli uspomene i lijepo se zabavili

Foto: Branko BOŽIĆ



U ninskom restoranu Tomislav okupili su se na zajedničkom druženju maturanti zadarske Tehničke škole kako bi ponovno u starom “jatu” obilježili i proslavili 37. godišnjicu okončanja četverogodišnjeg školovanja i polaganja mature, kojom su dobili zvanje strojarskih tehničara.
Ponovno okupljanje i zajedničko druženje inicirala su ovog puta dvojica učenika, Zvonko Knežević i Ivan Bubičić, i to na terasi vlasnika navedenoga restorana, njihovog školskog kolege Joška Magaša.
Od ondašnja 32 učenika proslavi se je odazvalo njih 12. Njihov omiljeni razredniki prof. Josipa Cesarić je nažalost preminuo, ali se zato pozivu da bude s njima u društvu rado odazvao njihov profesor i današnji aktualni ravnatelj zadarskog Tehničkog školskog centra prof. Ivan Dušević. Proslavi su nazočili Zoran Babin, Nado Benić, Ivan Bubičić, Edo Hrabrov, Zvonko Knežević, Boris Lokas, Josip Magaš, Ante Medić, Leo Pahljina, Predrag Šimunov, Boris Šučurović i Edigio Vukić kao i navedeni ravnatelj Dušević. Ovog puta ostali školski prijatelji nisu se mogli odazvati jer neki među njima osim u Ninu, Zadru, Zagrebu, Pagu, Biogradu i Pašmanu žive u Australiji, Novom Zelandu, Njemačkoj te Južno Afričkoj Republici.
– Ovo nam nije prvi put da se sastajemo. Želimo ovakvim prigodama sačuvati naše neraskidivo prijateljstvo i sjećanje na lijepe školske dane. Dogovorili smo se da se narednog ljeta ponovno ovdje kod našeg kolege i prijatelja Magaša nađemo i to u kompletnom sastavu. Ovom prilikom želim se u svoje osobno te u ime svih učenika zahvaliti našem profesoru i ravnatelju Duševiću koji se je odazvao našem pozivu da večeras bude ponovno u našem okrilju. Ne zaboravljaju se olako ti srednjoškolski dani jer su to zaista bili najljepši dani našeg mladenačkog života, kazao je glavni organizator i inicijator okupljanja Ivan Bubičić.
Fešta je nakon proceduralnih aktivnosti do sitnih noćnih sati uz bogat stol nastavljena zajedničkom večerom. Atmosfera je bila prava ljetna ispunjena naravno uglavnom šalama i dosjetkama iz školskih klupa kojima se i sada, nakon 37 godina, rado i sa sjetom vraćaju maturanti zadarske Tehničke škole iz vremena 1972./76. godine.