Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prihodi su možda veći jer je ponuda veća?!

Autor: Minja Gugić

12.08.2013. 22:00
Prihodi su možda veći jer je ponuda veća?!

Foto: Marin GOSPIĆ



Kad je o Zadru riječ, treba nam više konoba i malih restorančića s tradicionalnom dalmatinskom spizom. Trebamo se konačno odlučiti kakav turizam želimo – smatra jedan od “najstarijih” zadarskih ugostitelja Stipe Knežević


Što se ove sezone tiče, ja mogu reći da je meni, za sada, bolja nego lani. Imamo više gostiju u restoranu, ali razlog leži u činjenici da smo proširili štekat. No ne možemo generalizirati nekima je bolje, nekima lošije. Na Poluotoku je ove godine više ugostiteljskih objekata, odnosno štekata je više i ponuda je veća pa je možda i to razlog što su prihodi veći – kaže jedan od najpoznatijih i “najstarijih” zadarskih ugostitelja Stipe Knežević koji je ujedno i predsjednik zadarske Obrtničke komore, komentirajući nedavnu izjavu ministra turizma Darka Lorencina kako je gostiju u Hrvatskoj nešto manje nego lani, ali su prihodi od turizma već sada – veći.
Knežević smatra kako se i u Zadru kad je turizam u pitanju turistički radnici trebaju konačno opredijeliti kakav zapravo turizam, odnosno goste žele. Hoćemo li se opredijeliti za manji broj gostiju, ali one veće platežne moći ili ćemo pak, “ići na masovnost”.
– Posljednjih se nekoliko godina Poluotok pretvorio u fast food prehranu. Na svakom koraku može se nešto na brzinu posjeti s nogu. Mislim da bi stara gradska jezgra trebala ponuditi upravo to – što više malih, restorančića s autohtonom, našom dalmatinskom spizom. Što više konoba s domaćom atmosferom, tradicijom i glazbom. Moje je mišljenje da bi u tom smjeru trebali ići – zaključio je Knežević.