Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na Poluotoku se još čuje dječji smijeh

12.09.2011. 22:00
Na Poluotoku se još čuje dječji smijeh


Strka, trka, smijeh i vika – sve to jučer ujutro označilo je početak školske godine u Osnovnoj školi Petra Preradovića gdje su školske klupe prvi put ugledali i prvašići triju novih razreda. Njih, njihove roditelje i rodbinu na školskom dvorištu pozdravio je ravnatelj Mile Marasović poželjevši učenicima sretno i uspješno školovanje, te istu takvu suradnju između roditelja i učitelja.
Slijedila je potom i prozivka nakon čega su učiteljice Sanda Štura, Ana Rodin i Katja Goreta uvele svoje nove učenike u školu. Poredane su kolone, od nervoze je ispala i pokoja japanka, no kada je prvi razred ušao u školu i nervoza je mogla popustiti. Sve to budnim okom pratili i brižni roditelji, a da bi se prvašići osjećali što ugodnije pobrinuli su se učenici sada već drugih razreda koji su u školskoj dvorani za njih izveli plesni program pripremljen za Dan otvorenih vrata škole.
Niti u razredima nije bilo manje brižno. U 1.b koji od ove godine vodi učiteljica Ana Rodin, učenice petog razreda izvele su igrokaz o imeniku, ocjenama, pohvalama i ukorima, a novim učenicima podijeljeni su bomboni i ribice s njihovim imenima.
– Danas krećemo na dug put i bit će posla. No, drago mi je da ste ukazali povjerenje baš meni i nadam se da ću ga uspjeti opravdati, poručila je roditeljima učiteljica Ana Rodin.