Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Š. K. Benje: Škola nije teška

12.09.2011. 22:00
Š. K. Benje: Škola nije  teška


U Osnovnu školu Šimuna Kožičića Benje  jučer je krenulo 145 prvašića  raspoređenih u pet razreda i  dvije područne škole Puntamika i Diklo. To je 25  prvašića više no što je ova  škola imala prethodnih godina.
U pratnji svojih najbližih,  s osmijehom ili u suzama,  ovi prvašići su krenuli u veliku avanturu svog života.
Vidno uzbuđena je bila  mala Lana koja je u školu  došla u pratnji mame i mlađe  sestre.
– Ići ću u 1.a. Baš se  veselim školi. Mislim da  uopće nije teška. Ako bude  trebalo, puno ću učiti. A  najviše volim glazbeni i likovni, rekla je Lana koja je s  posebnom pozornošću pratila prigodni program koji su  za prvašiće pripremili stariji  kolege.
Prigodnim recitacijama,  igrokazom, plesom i pjesmom, stariji učenici su željeli pozdraviti prvašiće i pokazati im da će se u školi  moći i zabaviti.
Dobrodošlicu i puno uspjeha poželio im je i ravnatelj Marko Marin.
– Ovo je dan koji se dugo  pamti. Došli ste u svoju školu, gdje ćete provesti najljepše godine svog djetinjstva, gdje će steći prijatelje,  simpatije, ali i stvarati kao i  mnogi prije vas, rekao je  Marin te poručio roditeljima  da je njihova suradnja sa  školom ključna u odgoju i  obrazovanju njihove djece.
Prisutne je blagoslovio  don Emil Bilaver, župnik u  crkvi Bezgrešnog začeća  BDM na Boriku.
– Molimo Boga za vas prvašiće da budete zdravi, radosni i revni, za vaše roditelje koji vas odgajaju i  brinu za vas i za vaše učitelje  koji će vam znanje dati, rekao je don Emil.
Ravnatelj je prvašićima  predstavio djelatnike  stručne službe, a potom i  učiteljice koje će ih voditi  kroz prve četiri godine obrazovanja. Napokon su prvašići prvi put sjeli u školske  klupe u učionicama i bolje se  upoznali sa svojim učiteljicama. Jučer su ih u klupe  otpratili roditelji, a danas su  već zreliji pa će u klupe sjesti  – sami.