Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bibliobus u Ninu dva puta mjesečno

Autor: Branko Božić

12.09.2012. 22:00
Bibliobus u Ninu dva puta mjesečno

Foto: Branko BOŽIĆ



Rezultat je to postignutog dogovora na relaciji Grad Nin – Gradska knjižnica Zadar kojim će se omogućiti ninskim predškolcima i osnovcima kao i odraslim osobama pristup knjigama iz bibliobusa, za što će Grad Nin iz svog proračuna godišnje izdvojiti 6.000 kuna


Konačno je knjižnica  na kotačima – bibliobus zadarske Gradske knjižnice sa  svojom knjigama stigao u starohrvatski kraljevski grad  Nin. Rezultat je to postignutog dogovora na relaciji Grad  Nin – Gradska knjižnica Zadar kojim se Knjižnica obvezuje omogućiti ninskim  predškolcima i osnovcima  kao i odraslim osobama pristup knjigama iz bibliobusa,  za što će Grad Nin iz svog  proračuna godišnje izdvojiti  6.000 kuna.
Bibliobus s kojim su doputovala dvojica djelatnika  zadarske Gradske knjižnice,  pomoćni knjižničar i vozač  Ivan Čolak te Marko Klaić,  knjižničar, parkirao se u Nin  na dogovoreno mjesto s južne  strane Donjeg kamenog mosta u neposrednoj blizini ureda Turističke zajednice. Prvi  koji su ga s nestrpljenjem  dočekali, a potom i detaljno  obišli bili su predškolci polaznici Dječjeg vrtića Morska  vila, njih 27 u pratnji ravnateljice prof. Irene Ćuk i ostalih odgojiteljica.
– Veselim predškolcima stavili smo na raspolaganje razne slikovnice, stripove i znanstveno-popularnu literaturu,  što su oni sa zanimanjem  prihvatili. Bibliobus će također biti ubuduće na raspolaganju i učenicima od prvog do osmog razreda kao i  odraslima. Osnovci će se  moći koristiti lektirom, hrvatskom i svjetskom književnošću i ostalom građom. Također ćemo organizirati razne radionice za najmlađe i sve  ostalo za što naši korisnici  iskažu potrebu i zanimanje.  Svatko tko je učlanjen u  Gradsku knjižnicu u Zadru  ovdje može uzeti ili pak vratiti knjigu. Tko se upiše u  bibliobusu automatski je  učlanjen, pojasnio je Klaić.
Bibliobus se u Ninu zadržao sat i pol koliko mu je  inače određeno vrijeme zadržavanja. On će sa svojom  vrijednom književnom  građom ubuduće pohoditi  Nin dva puta mjesečno i to u  vremenu od 12. do 12.30 sati.