Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sindikat liječnika još ne zna hoće li u štrajk

Autor: Irena Jurjević

12.09.2012. 22:00
Sindikat  liječnika još ne  zna hoće li u  štrajk

Foto: A. SITNICA



Najava štrajka  liječnika zbog kršenja kolektivnog ugovora prilikom isplate naknade za  godišnji odmor u Zadru  se dočekala u pripravnosti, ali i s oprezom čekajući daljnje odluke Hrvatskog liječničkog sindikata.
Iz zadarske podružnice  Hrvatskog liječničkog  sindikata jučer nisu znali  reći više informacija o  daljnjem postupanju  njihovih članova budući  da je za jučer tek trebao  biti zakazan glavni odbor  sindikata u Zagrebu, a na  kojem je trebala prisustvovati i zadarska predstavnica Finka Babić.
– Nakon glavnog odbora  ona će odlučiti što i kako  dalje, pojasnila je Ljiljana  Klarin, također članica  zadarske podružnice.
O najavljenom štrajku liječnika, ravnatelj Opće  bolnice Zadar dr. Dario  Nakić kaže:
– Nisam u poziciji to komentirati, budući da  predstavljam poslodavca.  Nadam se da će sindikati i  ministarstvo naći dogovor  oko toga, kako bi se izbjegle posljedice jer bi se  to negativno reflektiralo  na naše krajnje korisnike,  a to su naravno pacijenti.
Što se tiče pak prebacivanja loptice između bolnica i ministarstva o tome  tko je odgovorniji za situaciju sa smanjenjem  plaća, Nakić je rekao sljedeće:
– Mogu samo reći da smo  mi od ministarstva dobili  dopis i postupili sukladno  istome, zaključio je Nakić.