Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Burčul: »Ovo je sustavna sotonizacija Ilirije!«

12.09.2013. 22:00
Burčul: »Ovo je sustavna sotonizacija Ilirije!«


U biogradskoj Gradskoj vijećnici jučer je održana ponovna javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja zone ugostiteljsko-turističke namjene (T3) kamp Soline koja je najvećim dijelom u sastavu hotelske kuće Ilirija d.o.o. Biograd na Moru.
– Ovo je sustavna sotonizacija Ilirije. UPU uređenja kampa Soline je istinski zločin u prostoru koji izravno šteti gradu Biogradu, gradskom proračunu, građanima, zaposlenicima Ilirije, protiv je Republike Hrvatske, ogorčeno će Goran Burčul, direktor kampa Park Soline.
Naime, usprkos sudskom sporu između Hrvatskih šuma s Gradom, donošenjem ovog UPU-a, moglo bi se reći, onemogućena je legalizacija kampa Soline na oko 12,5 hektara površine, kampa kojeg Ilirija vodi na površini od 21 hektara s kapacitetom od tri tisuće osoba. Preostali dio od desetak hektara po UPU su nova rekreacijska zona i hotel.
– Koji je jedan jedini razlog da se postojeći kamp amputira na polovicu, da se jednostavno bez ijednog opravdanog razloga prepolovi? Je li to učinjeno s namjerom da Ilirija otpušta radnike, manje puni gradski proračun ili da Ilirija manje plaća godišnji iznos od 700.000 kuna za turističko zemljište? pitao je Burčul.
– UPU kampa Soline je rađen temeljem plana veće važnosti, Prostornog plana Zadarske županije koja se držala Zakona o prostornom uređenju i gradnji. Zakon kaže da površina kampa može iznositi najviše 15 hektara uz poštivanje zatečene prirode. Dovoljno je jasno da kamp ne može imati površinu od 21 hektara, objasnio je ovlašteni arhitekt Ivan Mucko iz Arhitektonskog ateliera Deset d.o.o. iz Zagreba, izrađivača UPU-a za zonu ugostiteljsko-turističke namjene kamp Soline.
Ponovna javna rasprava traje do 27. rujna, pismene primjedbe mogu se dostaviti Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Biograda na Moru zaključno s 30. rujna. Nakon odluke Ministarstva prostornog uređenja UPU kampa Soline na sjednici Vijeća bi se mogao naći krajem idućeg mjeseca.