Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svi zasukali rukave pa sad trljaju ruke

12.09.2013. 22:00
Svi zasukali rukave pa sad trljaju ruke


Zbrajajući ovih dana turističke učinke u prvih osam ovogodišnjih mjeseci, s posebnim osvrtom na kolovoz, privlački turistički djelatnici ne kriju zadovoljstvo jer su unatoč još prisutnoj svjetskoj krizi ostvarili više nego dobre rezultate, a samim time i dobre financijske učinke. Kad se zna da je lanjska godina u Privlaci bila rekordna s 31.900 domaćih i stranih gostiju i kad je ostvareno 288.645 turističkih noćenja, a da je ove godine do sada ta brojka premašena u dolascima za dva posto, onda turistički djelatnici mogu s pravom zadovoljno trljati ruke.
 – Svi smo ovog ljeta dali maksimum, kako mi u uredu našeg TZ-a tako i djelatnici naše općine, radnici općinskog Komunalnog poduzeća »Artić«, brojni iznajmljivači soba i apartmana, vlasnici autokampova, ugostiteljskih radnji i mnogi drugi. Od 1. siječnja do 31. kolovoza imali smo dva posto više dolazaka gostiju nego u istom lanjskom razdoblju, kaže direktorica ureda TZ Privlaka Iva Zorić, dodajući da će po svemu sudeći i postsezona biti dobra.
– Ponukani ovogodišnjim rezultatima već smo ovih dana krenuli u pripreme za iduću turističku sezonu. Samo su rad i red formula uspjeha u turizmu, zaključila je zadovoljno direktorica Zorić.
 Inače, po statističkim podacima od 1. siječnja do 31. kolovoza na prostoru općine Privlaka boravilo je ukupno 32.540 domaćih i stranih gostiju koji su ostvarili 280.809 turističkih noćenja. Kad je riječ o privatnom smještaju treba reći da je registrirano ukupno 23.329 dolazaka te 221.168 noćenja.