Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Beštije dale krv u sjećanje na Grunfa

12.09.2016. 22:00
Beštije dale krv u sjećanje na Grunfa


Članovi motociklističkog kluba Beštije organizirali su humanitarnu akciju dragovoljnog darivanja krvi na Odjelu transfuzije u Općoj bolnici Zadar. To je 18. po redu akcija koju ljubitelji vožnje na dva kotača organiziraju, kao i 12. akcija posvećena jednom od osnivača Beštija, koji je poginuo u prometnoj nesreći.
– S akcijama darivanja krvi započeli smo odmah nakon osnivanja kluba. Budući da je poslije jedne od akcija, u rujnu 2010. godine, u prometu poginuo naš član i jedan od osnivača kluba, Marijan Božićev Grunf, akcije smo posvetili njemu. Svake godine organiziramo po dvije akcije, od kojih jednu u ožujku, a drugu uoči godišnjice njegove smrti, odnosno u rujnu, ovisno o terminu koji dobijemo na transfuziji, kaže Alen Vimer, predsjednik motociklističkog kluba Beštije, javnosti poznatih i po drugim, brojnim humanitarnim akcijama.
Jedna od već tradicionalnih je i obilazak te darivanje djece u dječjem vrtiću Latica, a često organiziraju i akcije prikupljanja pomoći za potrebite zadarske obitelji.
– Akcije darivanja krvi posvećene Grunfu nastavit ćemo organizirati i dalje, dok god nas bude, ističe Vimer dodajući kako se osim 15 članova, koliko ih trenutačno broje Beštije, njihovim se akcijama redovito odazivaju i članovi iz drugih klubova, te simpatizeri kluba i ostali građani.
– Lani se odazvalo oko 40 ljudi, a svega pola ih je moglo dati krv što zbog tlaka, što zbog krvne slike… No, uglavnom se svaki put prikupi 20 do 25 doza, čime smo mi izuzetno zadovoljni, naglašava predsjednik toga kluba.