Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Čilić: Polufinale Davis Cupa je pritisak za obje momčadi

12.09.2016. 22:00
Čilić: Polufinale Davis Cupa je pritisak za obje momčadi


Nakon što su svoju konferenciju za novinare odradili francuski igrači, na red je došao i na hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Tako su uz izbornika Željka Krajana, svoju najavu dvoboja dali Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja. Hrvatski igrači su svjesni da je Francuska jaka, da je suparnik jedna od najjačih Davis Cup timova, ali isto tako svjesni su da će, nakon 11 utakmica, napokon igrati pred svojim navijačima.
– Možda će i biti neobično u početku igrati u početku, ali prije svega nam je izrazito drago što ćeo napokon igrati u svojoj dvorani. Što ćemo napokon igrati pred svojom publikom – rekao je izbornik Željko Krajan, koji nije „prihvatio” ulogu favorita, onu koju su Francuzi „poslali Hrvatima”.
– Sigurno da je domaći teren prednost i da je igrati pred svojim navijačima prednost. Ali Francuska je vrlo jaka momčad. Imaju velik broj igrača u samom svjetskom vrhu i mi u ovom dvoboju sigurno nismo favoriti. Mislim da možemo reći da su šanse 50:50.
A nakon drugog dana treninga, stvari su posložene. Jasno je kakva je dvorana, jasno je kakva je podloga. Samo je, i dalje, upitno stanje Borne Ćorića.
– Podloga je zaista u redu. Možda je za nijansu sporija nego što smo u početku zamislili, ali teško je u postotak pogoditi brzinu podloge. Što se tiče Borne, on je počeo s treninzima i za sada je sve u redu. Ali ne smijemo zaboraviti koliko su ovi mečevi zahtjevni i koliko je naporno za noge igrati 3-4 sata po ovoj podlozi – dodao je Krajan.
A sam Ćorić kaže da je zadovoljan uvodnim treninzima.
– Nisam trenirao gotovo 3,5-4 tjedna. U Cincinnatiju sam morao predati Čiliću, a onda sam i na US openu predao meč. Od kada sam stigao u Zadar, prvi dan sam trenirao samo deset minuta, a drugi sat vremena. I sve je bilo u redu. Nije me boljelo koljeno i čak sam iznenađen koliko sam dobro udarao i koliko sam dobro osjećao lopticu. Odlučit ćemo kroz dan-dva hoću li moći u petak izaći na teren – objasnio je najmlađi član hrvatske reprezentacije.
Prvi hrvatski reket će i u ovom dvoboju biti Marin Čilić, koji u zadnje vrijeme igra zaista jako dobar tenis. Od odličnog nastupa na Wimbledon, preko vrlo dobrih igara na Olimpijskim igrama, do osvajanja Cincinnatija pa do lošeg dana na US openu.
– Mnogo sam igrao ovo ljeto i zadovoljan sam nastupom i formom. Sigurno da se uvijek može raditi na detaljima i uvijek se neke stvari mogu ispravljati. Tenis je nezgodan, iz dana u dan se treba raditi i nadograđivati. Ali dobro se osjećam. Odlično sam trenirao prošli tjedan i pokušavam konstantno držati tu formu – ističe Čilić, koji napominje da će Tsonga ipak nedostajati Francuskoj.
– Radi se o odličnom igraču, koji posebno dobro igra u dvorani i sigurno da je nije jednostavno kada ostaneš bez svojeg najboljeg igrača. S druge strane radi se o jednoj od najjačih Davis Cup reprezentacija koja ima nevjerojatno širinu. Mi moramo dati sve od sebe i moramo biti pravi. Polufinale Davis Cupa je veliki meč za obje momčadi. Uvjeren sam da ćemo biti dobri i da ćemo slaviti u konačnici.