Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Glasovac: Očekujem kako ćemo zajedno raditi u interesu Zadarske županije

12.09.2016. 22:00
Glasovac: Očekujem kako ćemo zajedno raditi u interesu Zadarske županije


Sabina Glasovac jedina je Zadranka koja je ponovno ušla u Hrvatski sabor s liste Narodne koalicije. Sa izbornim rezultatom, kaže, ne može biti zadovoljna, jer su na nacionalnoj razini očekivali veći broj mandata i prednost, i to osjetniju, u odnosu na HDZ.
Kada je riječ o ostvarenim rezultatima u IX. izbornoj jedinici, Glasovac navodi kako su isti kao i na prošlim parlamentarnim izborima.
– Ništa se bitno nije promijenilo u odnosu na lanjske izbore, HDZ je dobio osam mandata, mi četiri, MOST dva. Očekivali smo i nadali smo se kako ćemo ih osvojiti pet, to nam je bio cilj, kao HDZ-u devet ili 10. Nismo uspjeli ni mi, ni oni. Zahvalila bih biračima koji su Narodnoj koaliciji dali povjerenje, a koristim priliku kako bih čestitala Grozdani Perić, Davoru Lončaru i Marku Vučetiću na ulasku u Sabor, izjavila je Glasovac. Dotaknula se i velikog broja birača koji je apstinirao od izbora, ustvrdivši kako je to poruka političarima nad kojom se trebaju itekako zamisliti.
Glasovac se nada kako će u Saboru sa ostalim zastupnicima iz Zadarske županije raditi zajednički raditi u interesu razvoja Zadra i Zadarske županije.
– Zalagat ću se za vraćanje sredstava zadarskom Sveučilištu, za razvoj Novog kampusa, za razvoj otoka, navodi Glasovac.
Na pitanje treba li šef SDP-a Zoran Milanović nakon gubitka drugih parlamentarnih izbora podnijeti ostavku, Glasovac je (prije Milanovićeve izjave, pr.a.) kazala kako će biti prilike za detaljnije analize i unutarstranačke razgovore te kako je ostavka osobna stvar.
– Ne treba očajavati, istina je kako smo očekivali puno bolje rezultate. Na razini Zadra SDP je uz bok HDZ-u i trebamo opravdati povjerenje naših birača.
Odbacila je mogućnost formiranja velike koalicije što dio javnosti zagovara, određeni i priželjkuju, obrazloživši kako u Hrvatskoj to nije moguće.
O daljnjem raspletu događaja i sastavljanja nove Vlade, Glasovac je istaknula kako je najizglednija opcija da HDZ i MOST sastave zajedničku Vladu.
– MOST je od početka HDZ-ov partner, što se vidjelo kada su doveli Karamarka na vlast. Nadam se samo kako će se formirati Vlada i kako pritom neće više biti nikakvih eksperimenata na štetu građana, naglasila je Glasovac.