Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Posvađao se s djevojkom pa skočio u more

12.09.2016. 22:00
Posvađao se s djevojkom pa skočio u more


Nesvakidašnji događaj, pomalo nalik na filmski scenarij, dogodio se u ponedjeljak navečer u zadarskoj luci. U ponedjeljak oko 21 sat muškarac srednje dobi skočio je s putničkog broda Dora netom nakon isplovljavanja za Preko.
Posada broda odmah je obavijestila Lučku kapetaniju čiji su djelatnici krenuli u potragu za muškarcem.
– Policija je o ovom događaju dojavu dobila od Lučke kapetanije. Odmah nakon isplovljavanja broda iz luke, na nekih 50 metara od crvene lanterne na gradskom lukobranu, Đigi, muškarac je skočio s broda u more. Za njim je odmah u potragu krenuo brod Lučke kapetanije, ali je muškarac isplivao na plaži Jadran i udaljio se u nepoznatom smjeru, rekao je Elis Žodan iz PU zadarske.
Prema riječima očevidaca, muškarca su s broda tražili reflektorima, a on je, nakon što je isplivao, otišao prema Maraska parku.
Slučaj je, dodaje Žodan, još uvijek u obradi, a ako se sazna identitet osobe, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog ugrožavanja sigurnosti plovidbe.
Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Zadraninu od prije poznatom policiji po razbojništvu, zbog čega je bio i u pritvoru. Na brodu je u ponedjeljak navodno bio u društvu ženske osobe, a skoku u more, saznaje se, prethodila je njihova svađa.
Komentirajući ovaj događaj iz Jadrolinije su na naš upit odgovorili kako je u ponedjeljak u 20.45 sati na liniji Zadar – Preko, na odlasku katamarana Dora iz Zadra, putnik iz nepoznatih razloga skočio s krme u more.
– Katamaran je istog trenutka zaustavljen te je posada Jadrolinije reagirala sukladno protokolu Sustava upravljanja sigurnošću i zaštite okoliša kojim je propisan postupak za slučaj pada čovjeka u more. Putnik je otplivao u smjeru bivše tvornice Maraska, naveli su u Jadroliniji, dodajući kako je zbog zaustavljanja katamaran neznatno kasnio u daljnjem nastavku putovanja.