Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vrijeme je za gostujući iskorak

Autor: Drago Bajković

12.10.2009. 22:00
Vrijeme je za gostujući iskorak

Foto: Vedran SITNICA



Očekujem da moji igrači na ovoj utakmici protiv Intera izvuku iz sebe i posljednje rezerve koje postoje kod njih i da dokažu da osim na svom terenu znaju igrati i na gostujućem. Ako to uspijemo ne sumnjam da ćemo se u petak navečer radovati i s bodom ili tri vratiti iz Zaprešića, kazao je Zebić
I na Stanovima su proteklog vikenda najvjerojatnije tugovali zbog uspjeha Ukrajine nad Engleskom i najvjerojatnijeg neplasmana Hrvatske na sljedeće svjetsko prvenstvo. U žiži razmišljanja nogometaša sa Stanova je ipak Inter i to onaj zaprešićki. Jer upravo tamo Zadar gostuje ovoga petka. Stanku u prvenstvu Zadrani su iskoristili za dodatno uigravanje i svi vjeruju da je nakon niza gostujućih poraza došao red i na pokoji bod na strani. Tako razmišlja i Zadrov trener Dalibor Zebić.
– Radilo se dobro bez nekih većih problema. Gotovo svi igrači su u kadru za utakmicu u Zaprešiću, a nedostajat će nam samo Jonjić i Maruna. Što se tiče Marune, oporavak ide dobro i vjerujem da bi već danas mogao trenirati punim intenzitetom – kazivao je Zebić nakon jutarnjeg treninga.
Odigrali su Zadrani u nedjelju trening utakmicu protiv juniora.
– Mogu kazati da sam zadovoljan onim što sam vidio. Prije svega pritom mislim na htijenje i zalaganje igrača što je najvažniji preduvjet da se u svakoj utakmici dođe do bodova. Djelovali smo živo i rastrčano što mi ulijeva određenu dozu optimizma. Još nedostaje realizacija, posebno kod naša dva najiskusnija napadača – Šaranovića i Terkeša. Uopće ne sumnjam da će s obzirom na njihovo iskustvo i kvalitetu i to ubrzo doći, ali nadamo se da će to biti što prije. Šaranović je na pripremama bio u pravoj realizatorskoj formi, ali ju je negdje usput zagubio. O kvalitetama Terkeša ne treba razglabati, kada ga krene sigurno će biti nezaustavljiv i u serijama tresti gostujuće mreže. I Santini je u toj oglednoj utakmici djelovao rastrčano što je dobar znak.
Potom je Zebić težište razmišljanja prebacio na obranu.
– Moramo podignuti razinu obrane. Pritom ne mislim samo na obrambene igrače, već na cijelu momčad koja mora djelovati u tom segmentu čuvanja svojeg gola. To je neophodno ako na sljedećoj utakmici želimo ostati neporaženi. A ta želja je velika, samo je još moramo prenijeti na travnjak.
Zadrov strateg smatra da njegova momčad mora u Zaprešiću pokazati više da bi došla do bodova.
– Vrijeme je za taj gostujući iskorak. Dosta je bilo olakog gubitka bodova kada igramo izvan Zadra. U relativno dobroj situaciji smo na ljestvici, ali se to može vrlo brzo promijeniti. Samo jedan domaći kiks vezan uz gostujući poraz i eto nas na dnu ljestvice. S druge strane u slučaju pobjede na strani i potvrde na domaćem travnjaku skočili bi u gornji dio i automatski bi bio manji pritisak na igračima.
O utakmici kojom će Inter i Zadar u petak otvoriti 11. kolo Zebić je kazao sljedeće:
– Smatram da imamo šansi protiv Intera. Radi se o dvije momčadi podjednake kvalitete, a smatram da smo mi iskusniji što može biti uteg koji će pritegnuti na našu stranu. Moramo se postaviti čvrsto i odlučno, upravo onako kako se nama na Stanovima suprotstavio Slaven Belupo. Na kraju su poraženi, ali vidjelo se od prve minute da su došli po bodove. Zato ćemo zaigrati s dvije špice i pokušati nametnuti svoju igru, a ne dopustiti da Inter diktira tempo. Nikako ne smijemo dopustiti scenarije iz prethodnih gostovanja kada smo u počecima utakmice primili dva zgoditka nakon čega se teško vratiti. Očekujem da moji igrači na ovoj utakmici protiv Intera izvuku iz sebe i posljednje rezerve koje postoje kod njih i da dokažu da osim na svom terenu znaju igrati i na gostujućem. Ako to uspijemo ne sumnjam da ćemo se u petak navečer radovati i s bodom ili tri vratiti iz Zaprešića – odlučan je na kraju razgovora bio Zebić.