Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

CT u rad prije mjesec dana pustila četiri ministra, a proradio tek ovih dana

12.10.2016. 22:00
CT u rad prije mjesec dana pustila četiri ministra, a proradio tek ovih dana


CT uređaj koji je u zadarskoj Općoj bolnici na vrhuncu predizborne kampanje, u nazočnosti čak četiri ministra iz hrvatske Vlade, svečano pušten u rad još 5. rujna, počeo se konačno koristiti za pacijente – tek ovih dana.
Riječ je o 5,5 milijuna vrijednom uređaju što ga je Opća bolnica dobila od Ministarstva zdravlja, a u pompoznoj predstavi, tempiranoj baš uoči zadnjih parlamentarnih izbora, naglašeno je kako je riječ o prvom slučaju da je resorno ministarstvo osiguralo sredstva za kupnju uređaja za potrebe zadarske Bolnice. Uz tehničkog ministra zdravlja, Zadranina Darija Nakića, svečanosti primopredaje CT uređaja nazočili su i njegovi kolege iz Vlade: ministar turizma Antona Kliman, šef diplomacije Miro Kovač i ministar branitelja Tomo Medved. Bili su tu, dakako, i predstavnici lokalne zadarske vlasti na čelu sa županom Stipom Zrilićem i gradonačelnikom Božidarom Kalmetom, u pratnji svih HDZ-ovih kandidata za Hrvatski sabor za IX. izbornu jedinicu.
Na upit Zadarskog lista, iz Bolnice smo dobili odgovor kako CT do sad nije bio u funkciji jer su zdravstveni djelatnici najprije trebali proći fazu edukacije što je standardna procedura, a tek potom krenuti s obavljanjem pretraga. No, iz toga je odgovora ostalo i dalje nejasno zašto onda za ‘timing’ svečanog puštanja u rad nije izabran dan nakon isteka roka obuke djelatnika jer se stvorio u javnosti pogrešan dojam da je spomenuti uređaj na usluzi pacijentima od 5. rujna. Naime, na svečanoj primopredaji, nitko od uzvanika ni od predstavnika Bolnice nije jasno kazao ključnu rečenicu iz koje bi bilo razvidno da se uređaj pušta u rad danas, a da će i ‘proraditi’ tek kad završi obuka zdravstvenih djelatnika.
Stoga se teško oteti dojmu da je pompozna primopredaja novog CT uređaja za zadarsku Bolnicu, zapravo jedna žurno tempirana politička promidžba s prvenstveno predizbornom svrhom, i to tek oko tjedan dana prije parlamentarnih izbora.