Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Olimpijac Stipe Žunić potpisao za MODES!

12.10.2016. 22:00
Olimpijac Stipe Žunić potpisao za MODES!


Olimpijac Stipe Žunić danas je potpisao pristupnicu zadarskoj Modernoj demokratskoj snazi!  Ovo je veliko stranačko pojačanje nedavno osnovanoj stranci koja se  može pohvaliti da je u svoje redove dovela vrsnog atletičara kojega u  svojoj ekipi žele i Amerikanci. Naime, odmah nakon novinske konferencije, Žunić je počeo pakovati kovčege za SAD u kojemu će nastaviti  atletsku karijeru, ali će budno pratiti situaciju u Zadru i sa natjecanja  podržavati stranku. Predsjednik stranke, Rudolf Dvorski, napomenuo je  kako su ponosni da je ovako mlad i uspješan čovjek prepoznao njihovu  stranku kao onu u kojoj želi djelovati, a o razlozima ulaska u MODES  Žunić je, nakon potpisivanja pristupnice sa početku konferencije, izjavio:
– Ovo je moj prvi iskorak u politiku, i to u stranku u kojoj sam našao  ljude od povjerenja. Oni su pokazali jednu iskrenost i zato se tu najbolje osjećam. Dugotrajni mi je cilj da atletika opet zaživi u Zadru, a u srijedu putujem u Ameriku jer u Zadru ne mogu napredovati – kazao je  poznati bacač kugle, inače bivši svjetski prvak u kickboxingu.Nakon predstavljanja novog stranačkog pojačanja, MODES-ovci su   govorili o dvije trenutno najaktualnije zadarske teme, financiranju Ryanaira i stanju U KK Zadar.
Predsjednik zadarske organizacije stranke,  Ivica Vlakić, istaknuo je značaj ovog niskotarifnog avioprijevoznika za  razvoj Zadra, ali i susjednih gradova u koje odlaze Ryanairovi putnici:
– Ja i dožupan Dvorski uzeli smo na sebe obvezu obići veće gradove,  poput Šibenika, kako bismo ih u razgovoru upoznali sa važnošću Ryanaira. Jako puno ljudi ima koristi od Ryanaira, od iznajmljivača malih  soba do vlasnika vila i apartmana. Stoga će Grad Zadar učiniti sve da  taj projekt zaživi kako daljnje financiranje Ryanaira više ne bi dolazilo u  pitanje. Kao što je i prošla vlada pokazala interes za ovaj projekt odobravajući milijun kuna, nadamo se da će isto učiniti i ova, zato ovim  pute apeliramo da se boravišna taksa podigne za jednu kunu jer bi takvo rješenje dugoročno bilo najpametnije – kazao je Vlakić. 
Predstavnici MODES-a na konferenciji su najavili zahtjev za raspisivanjem referenduma o načinu vođenja KK Zadar:
– Želimo da se građani izjasne hoće li i dalje na ovaj način financirati  klub, a referendum bi se zbog uštede mogao održati zajedno sa lokalnim izborima. Treba donijeti dugoročni plan razvoja jer ovo ne vodi nikamo. Ne mogu uprijeti u jendog krivca, ove se okolnosgti talože već  godinama. Svi znamo da Klubu treba strateški partner, ali ga nema. Da  su Klubu svi dečki iz Zadra sigurno bi bilo i više gledatelja jer košarka je  naš brand i religija – kaže Dvorski.