Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mladen napisao pjesmu posvećenu Krešimiru Ćosiću

Autor: Irena Jurjević

12.11.2008. 23:00
Mladen napisao pjesmu posvećenu Krešimiru Ćosiću

Foto: Zvonko KUCELIN



 “Mi smo dica Kalelarge, Na kamenu od davnina, Legenda nam Krešo svima, Pamtit će se vikovima” refren je nove pjesme Mladena Grdovića posvećene košarkaškoj legendi Krešimiru Ćosiću. Pjesma će prvi puta biti izvedena 26. studenoga u zagrebačkom hotelu Westin, a Zadrani će promociju pjesme imati ubrzo nakon toga, doznali smo od poznatog pjevača:
– Ideja o pjesmi postoji već duže vrijeme, a s obzirom na činjenicu da sam poznavao Krešu osobno drago mi je što sam je napisao. Mi kao dica ne možemo zaboraviti i zato taj naslov pjesme. Mislim da će se svima svidjeti tekst, kazao je Grdović, a  stihove pjesme donosimo ovom prilikom u cijelosti.
Večer u hotelu Westin u potpunosti će biti posvećena Krešimiru Ćosiću, a u sklopu nje će biti održana i prva promocija pjesme:
– Mislim da je ovo jedna od onih pjesama koja će vječno ostati zapisane. Napisao sam dosta pjesama za Dalmatince, pa evo jedna i za Krešu. Iz te generacije nismo htjeli nikoga zapostaviti, ali Krešo je zaista bio zlatni pripadnik.
Što se tiče zadarske promocije nju ćemo održati nedugo nakon zagrebačke, govori Grdović:
– Ne smijem otvoriti sve karte, ali mogu samo reći možete očekivati veliku feštu povodom trideset godina karijere, bio je tajnovit Grdović.
S obzirom na karakter stihova, spominjanje Tornada, Krešina imena i Višnjika, nema sumnje da će se pjesma vrlo brzo zapjevati na utakmici košarkaša Zadra.
 Mladen Grdović se inače trenutačno priprema za veliki koncert koji će se održati u petak 5. prosinca u zagrebačkoj Ciboni, a kojeg će snimati i HRT. Biti će to prava fešta u dvorani Dražena Petrovića najavljuje ovaj zadarski pjevač, a na koncertu će uz njega nastupiti klapa Galija, Vinko Coce, Bepo Matešić, Trio Gušti, Mate Bulić, te jedan gost iznenađenja.


 MI SMO DICA KALELARGE


Kad zazvone zvona grada
Kad zakuca srce Tornada
Uvik će se pisma čuti
Legenda se nosi u duši
 
Svud po svitu slavan bija
Broj 11 svak je tija
I sa srcem ćemo reći
Krešo nam je uvik najveći.
 
Ref:
 
Mi smo dica Kalelarge
Na kamenu od davnina
Legenda nam Krešo svima
Pamtit će se vikovima
 
Mi smo dica Kalelarge
Na kamenu od davnina
Jazine mu tisne bile
A Višnjik ga sada ima