Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Santinijev gol pobjede vrijedan

12.11.2010. 23:00
Santinijev gol pobjede vrijedan


Zgoditkom Ivana Santinija Zadar je u 15. kolu na Stanovima svladao Rijeku i osvojio nova tri domaća boda. U utakmici koja nikoga nije mogla zadovoljiti izvedbom na travnjaku i edne i druge momčadi Zadrani su se bolje snašli i pobjedom krenuli prema sredini ljestvice. Činjenica je da je ova pobjeda vrlo važna za Zadrane koji su protiv momčadi s Kantride otvorili seriju od dvije uzastpne domaće utakmice. Nakon Rijeke na Stanove stiže Varaždin,  a nakon ovoga slavlja biti će zasigurno lakše igrati protiv prvoligaša iz grada baroka.
Granitna obrana
I sam terner Dalibor Zebić potvrdio je da je njegova momčad najbolje odigrala upravo u početnih 15-20 minuta kada su uostalom i zabili taj jedan zgoditak koji je na kraju bio vrijedan sva tri boda. Zadrov strateg je nakon dužeg vremena na teren izveo momčad s dva klasična napadača (Terkeš i Santini) iza kojih je bio ofenzivni Mršić, a i Banović se dosta pridodavao napadu. Na bokove je Zebić postavio, lijevo Šaru, a desno Bilavera, dok je kao zadnji vezni i to vrlo dobro djelovao Pezo. Međutim, najbolji dio Zadrove momčadi u subotu je bila obrana. Skočibušić, Con i Puljić jednostavno su djelovali neprelazno, a kada bi ipak neka lopta procurila tu je bio sigurni Ježina.
Santini je igrač utakmice zbog odlične akcije iz koje je zabio za pobjedu, međutim, upravo čvrsta obrana je i održala tu pobjedu na životu. Zadra je u prvom poluvremenu bio opasniji po vrata gostiju iz Rijeke, dok su u nastavku Štrok i društvo preuzeli konce igre u svoje ruke. Međutim, iz cijele te riječke ofenzive teško bi mogli izdviojiti dvije stopostone prilike, i to možda one dvije iz zvršnice utakmice. Rijeka se predstavila u prilično blijedom svjetlu, ali to nimalo ne umanjuje ovaj uspjeh Zadra.  A sada malo o tijeku utakmice na Stanovima.
Rano vodstvo
Već u 3. minuti Zadrani su zaprijetili. Mršić je izveo slobodnjak s lijeve strane, na prvoj vratnici glavom loptu „očešao” Puljić, a na drugoj vratnici prekratak je bio Con. Domaćini su poveli u 17. minuti nakon odlične solo akcije Santinija. Ježina je iz svog kaznenog prostora daleko ispucao loptu, a na rubu gostujućeg šesnaesterca dočepao je se Santini. Brzim driblingom iz igre je izbacio Budicina, čak na trenutak i zastao, a onda plasirao loptu u nebranjeni dio Lisjakova gola – 1:0.
Zadar je nastavio u istom ritmu. Mršić s dvadesetak metara oprobava svoj udarac, gostujući vratar je siguran. Nakon toga nastupio je poduži period bez izrazitih prigoda na obje strane. Tek u 40. minuti prvi pravi udarac gostiju. Budicin tuče s 25 metara, Ježina bez većih problema kroti njegov udarac. Na samom isteku prvog poluvremena, u 44. minuti, Mršić je u pokušaju ubačaja s lijeve strane gotovo pogodio suprotni kut gostujućih vratiju.
Prvu ozbiljniju prigodu u drugom poluvremenu bilježimo u 63. minuti. Štrok je primio loptu na vrhu šesnaesterca i opalio, ali Ježina brani njegov udarac. Dvije minute kasnije Đalović je okušao svoj udarac, lopta odlazi prolazi pored lijeve vratnice Ježininih vratiju. U 89. minuti Rijeka je mogla do izjedenačenja, Gerc se na asistenciju Đalovića našao u gol šansi, ali je njegov udarac s 10 metara iskosa odlično obranio Ježina. U sudačkoj nadoknadi Stepčić je također bio u prilici, ali njegov udarac otišao je nebu pod oblake. Lopta nebu pod oblake,a  trobod na Zadrov konto.


 ZADAR – RIJEKA 1:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb). Pomoćnici: Željko Novosel (Vrbovec) i Tvrtko Jureša (Zagreb). Strijelci: 1:0 Santini (17.). Žuti kartoni: Terkeš, Jerbić, Bilaver (Zadar), Yourassowsky, Baković, Švrljuga) (Rijeka)  Crveni:-
ZADAR: Ježina 6,5, Skočibušić 6,5, Con 6,5, Puljić 6,5, Šare 6,5 (od 78. Glumac -), Banović 6,5 (od 66. Jerbić 6,5), Pezo 6,5, Bilaver 6,5, Mršić 6,5(od 83. Ćurjurić -), Santini 7, Terkeš 6,5. Trener: Dalibor Zebić
RIJEKA: Lisjak 6, Yourassowsky 5,5(od 25. Čulina 6), Čagalj 5,5, Landeka 5,5 (od 70. Stepčić 5,5), Križman 5,5 (od 81. Gerc 5,5), Budicin 5, Kreilach 5,5, Baković 5,5, Švrljuga 5, Štrok 6, Đalović 5,5. Trener: Elvis Scoria




 PODIVLJALI SEMAFOR


Negdje oko 50. minute utakmice većina pogleda nije bila usmjerena prema travnjaku, već prema semaforu. U jednom trenutku čak je pokazivao da gosti na Stanovima vode 18:0, da bi trenutak kasnije čak bilo 82:0 za Zadar.