Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nikola Bojo najbolji, odličan Antonio Čačić

Autor: Viktor Bogut

12.11.2012. 23:00
Nikola Bojo najbolji, odličan Antonio Čačić


U ukupnom redoslijedu seniora i seniorki Taekwondo klub Zadar se plasirao na 16. mjesto od 157 ekipa, a među hrvatskim klubovima na sedmo mjesto
Zagrebački Dom sportova ugostio je 18. Croatia Open ETU A – class, ovogodišnji najbrojniji taekwondo turnir u Europi. Natjecali su se kadeti, juniori i seniori. U sveukupnoj brojci od 1330 sportaša iz 202 ekipe iz 34 zemlje nastupilo je 450 seniora i seniorki. Ujedno je ovo i prva godina da je turnir kategoriziran na bodovnu listu Hrvatskog olimpijskog odbora te će tako od ove godine seniori moći biti kategorizirani po ljestvici HOO-a. Među brojnim seniorima nastupili su i članovi Taekwondo kluba Zadar. Na borilišta su izašli Antonio Mirkov, Franjo Gucić i Nikola Bojo. Prvi je nastupio Mirkov (-68 kg) protiv ukrajinskog reprezentativca Hryhoria Husarova i nije bio uspješan, izgubio je 2:9. Junior Franjo Gucić (-80 kg) u konkurenciji 28 seniora imao je nešto više uspjeha. Prvu borbu protiv Marlona Sardelića iz riječkog Velebita dobio je uvjerljivo 9:2, a u drugom kolu protiv srpskog reprezentativca Nikole Čolića u do kraja izjednačenoj borbi izgubio 5:6. U ovoj borbi presudilo je iskustvo. Najbolji hrvatski borac u kategoriji do 87 kg Nikola Bojo odradio je svoje četiri borbe i u sve četiri slavio. Prvo kolo bio je slobodan, u drugom kolu pobijedio je bugarskog reprezentativca Aliaksei Ivanova prekidom krajem druge runde 15:3, u trećem je bio bolji od Samuela Westermarka početkom treće runde 13:1 prekidom, u polufinalu Nijemca Feliksa Gabera, također prekidom krajem druge runde 14:1. U finalu se ponovno našao sa srpskim reprezentativcem Đorđem Marčetićem i pobijedio ga rutinski 10:8. Prvim mjestom ponovno je potvrdio svoju kvalitetu i članstvo u reprezentaciji za nadolazeće svjetsko prvenstvo u proljeće. U ukupnom redoslijedu seniora i seniorki Taekwondo klub Zadar se plasirao na 16. mjesto od 157 ekipa, a među hrvatskim klubovima na sedmo mjesto.
U istoj kategoriji kao i Bojo, borio se i član TK Plovanija Antonio Čačić. Nakon odličnog turnira, Zadranin se plasirao u polufinale, no nije uspio izboriti nastup u finale. S ovim nastupom čini se da u toj kategoriji Zadar ima dvojicu najboljih. Prvo je Čačić bio slobodan, da bi onda ostvario pobjede nad jakim borcima iz Njemačke i Finske. U polufinalu ga je čekao finalist, Srbin Đorđe Marčetić i u toj borbi Čačić je izgubio za jedan bod, iako je bio jako blizu plasmana u finale.
– Dobio sam jak udarac u glavu, pao sam na pod i bio blizu nesvijesti. Da sam ostao ležati, vjerojatno bi on bio diskvalificiran, a ja nastupio u finalu. No, radi fair playa to nisam želio napraviti. Sve u svemu, ja sam maksimalno zadovoljan ovim nastupom, jer nije jednostavno trenirati sebe, trenirati djecu u klubu i raditi svoj “dnevni posao” – kaže Čačić.