Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ikić: Propustili smo dobru priliku

12.11.2013. 23:00
Ikić: Propustili smo dobru priliku


Činjenica je da smo Pjacu ostavili samoga i da nam se takve pogreške jednostavno ne smiju događati. A ovoga puta tu pogrešku smo jako skupo platili – kazao je Ikić


Treća nije bila sreća. Nakon pobjede u Vinkovcima u osmini finala Hrvatskog kupa i slavlja u Sigetu nad Hrvatskim dragovoljcem u 15. kolu Prve HNL, Zadrani nisu uspjeli pobjednički niz nastaviti i na svom travnjaku. Morali su Lokomotivi priznati da je bolja i proboj prema sredini ljestvice ostaviti za neku drugu priliku. Šteta, jer Zadar nikako da odlične gostujuće nastupe potvrdi i na domaćim utakmicama. Aktivan svjedok u sva tri posljednja dvoboja bio je mladi stoper Zadra Frane Ikić.
– Šteta, baš šteta. Jer propustili smo dobru priliku da se domaćom pobjedom uključimo u borbu za sredinu ljestvice – kazivao je jučer Ikić.
– Nakon slavlja u Vinkovcima i pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem, u odličnom raspoloženju smo dočekali Lokomotivu. Željeli smo napokon skinuti to prokletstvo sa Stanova na kojima nikako u posljednje vrijeme ne možemo pobijediti. Odlično smo krenuli u utakmicu, stvorili neke šanse, a onda nas je presjekao taj gol Mesarića već u 9. minuti. Nakon toga sve je krenulo u smjeru u kojem nije trebalo. Umjesto da mi njih čekamo na kontre, oni su nas. Mi smo se otvorili, a njihovi brzi igrači su nam radili velike probleme u obrani. Na kraju su tim drugom golom samo zapečatili našu sudbinu.
Zadar je prvi zgoditak primio nakon očite pogreške u obrani.
– Istina, mi smo sami krivi za taj pogodak. Nakon kornera s desne strane Pjaca je ostao sam u skoku, prenio loptu glavom na drugu vratnicu gdje se najbolje snašao Mesarić. Činjenica je da smo Pjacu ostavili samoga i da nam se takve pogreške jednostavno ne smiju događati. A ovoga puta tu pogrešku smo jako skupo platili.
I Ikić se prisjetio Begonjine šanse u 4. minuti.
– Da smo tada uspjeli postići zgoditak, vjerujem da bi utakmica otišla u posve drugačijem smjeru. Međutim, nije se dogodilo i sada o tome postaje bespredmetno razgovarati.
Zadar već šest utakmica nije osjetio slast pobjede na svom travnjaku.
– Taj podatak nas jako muči. Na gostovanjima igramo dobro i osvojili smo solidan broj bodova. Da nas tako ide na našem terenu već bi bili u gornjem dijelu ljestvice. Činjenica je da smo na gostujućim travnjacima rasterećeniji, da nema pritiska koji imamo kada igramo na Stanovima. Svjesni smo da se to ne bi trebalo događati, ali izgleda da do sada nismo našli rješenje kojim bi to preokrenuli. Također nam igranje u gostima više odgovara i zbog naše igre. Tamo obično inicijativu prepustimo domaćinu, a onda na kontre i polukontre dolazimo do prilika. I očito nas ide.
Ikić smatra da Zadar ima kvalitetu za sredinu ljestvice
– Mislim da smo dovoljno kvalitetni da se uključimo u borbu za npr. 6. mjesto. Međutim, za tako nešto moramo pozitivne rezultate ostvarivati u kontinuitetu. Treba nam jedan pozitivan niz i sigurno bi uspjeli preskočiti Istru 1961 na ljestvici. Pred nama je dvotjedna stanka zbog nastupa reprezentacije. Idemo raditi i pokušati u ova četiri preostala kola sakupiti što više bodova kako bi mirni mogli na zimsku stanku – kazao je na kraju razgovora Frane Ikić.