Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najbolji Ivan Stojkovski i Livio Pastorčić

12.11.2013. 23:00
Najbolji Ivan Stojkovski i Livio Pastorčić


Tijekom nedjelje na lovnim terenima ninske Lovačke udruge ¨Jarebica¨ održano je Državno prvenstvo u radu pasa ptičara. Manifestacija kinologije i lovstva održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH i ministra Tihomira Jakovine, Zadarske županije te gradova Zadra i Nina. Pozivu organizatora Hrvatskog kinološkog saveza i suorganizatora Kinološkog društva ¨Dalmatinski pas¨ iz Zadra i ninske Lovačke udruge ¨Jarebica¨ odazvalo se preko stotinjak vodiča dresera sa ukupno 200-tinjak lovačkih pasa pasmina kontinentalnih i engleskih ptičara iz ukupno 15 hrvatskih županija i grada Zagreba.
Cjelodnevnu manifestaciju su pod budnim okom dopredsjednika HKS-a Mije Furia, zatim predsjednika Povjerenstva za uzgoj i rad lovnih pasa unutar HKS-a Dražena Tuličića te predsjednika zadarskog KD Dalmatinski pas Branka Šare pratili, nadgledali i ocjenjivali renomirani hrvatski međunarodni kinološki suci Velimir Sruk, Petar Klarić, Franko Gržinić, Elvis Gospić, Neven Ljubičić, Berislav Bere Pucar, Pio Klun i Nenad Vujanović. Prema njihovoj konačnoj ocjeni u klasi kontinentalnih ptičara prvo mjesto sa njemačkim ptičarom kratke dlake pod imenom ¨Darko¨ osvojio je vodič Ivan Stojkovski. Drugo mjesto također sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom pod imenom ¨Pier Del Monte Titano¨ osvojio je vodič iz Nina Ivica Stulić dok je treće mjesto sa psom iste pasmine pod imenom ¨Akim od Heraka¨ pripalo čuvenom hrvatskom vodiču i dreseru Hariu Heraku iz Poreča. U klasi engleskih ili otočnih ptičara prvo mjesto osvojio je sa psom pod imenom ¨Nesta Od Pastorčića¨ pasmine engleski seter vlasnik i vodič Livio Pastorčić dok je drugo plasirani bio također sa psom engleskim seterom pod imenom ¨Nardi od Pastorčića¨ vodič i dreser Juraj Gmižić.
Prigodna svečanost podjele pehara, medalja i plaketa upriličena je u Privlaci u tamošnjem restoranu ¨Amico¨. Odličja je na prigodan način pobjednicima u ime odsutnog predsjednika HKS-a Damira Skoka uručio njegov izaslanik Dražen Tuličić. Dvodnevno druženje najboljih hrvatskih kinologa u Zadru i Ninu okončano je zajedničkom večerom nakon koje su se u veselom i prijateljskom ozračju domaćini, sudionici manifestacije sa njihovim psima te gosti, razišli do neke nove prigode i neke nove lovno-kinološke manifestacije koja će se ponovno održati na prostorima Zadarske županije.