Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U plemenito društvo ušlo osam mladih darivatelja

12.11.2016. 23:00
U plemenito društvo ušlo osam mladih darivatelja


Treba zahvaliti i našem darivatelju veteranu Roli Roku Pariću koji je do sada dao krv 70 puta. Pa iako ne može više darivati krv on je stalno uz nas i daje nam volju i snagu da ustrajemo i u ovom humanom i plemenitom poslu, kazao je Čavić
Na poziv predsjednika Aktiva DDK Starigrad Luke Čavića i njegovih suradnika dobrovoljni darivatelji krvi iz Starigrada, Kruščice i Selina odazvali su se na tradicionalnu treću po redu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
Akcija je provedena u učionici OŠ Starigrad, uz stručno vodstvo medicinskog tima s Odjela za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice u kojem su bile dr. Ivna Lucin i medicinske sestre Sanja Glavan, Sonja Nazor i Kristina Milošević. Atmosfera među darivateljima je bila odlična, a posebno jer se darivateljima prodružilo još osam mladih koji su se odvažili dati krv.
Odazivom su svi bili zadovoljni, a posebno predsjednik Aktiva Luka Čavić.
– Radostan sam što smo večeras u naše redove primili nove mlade darivatelje tako da za budućnost starigradskog darivanja krvi ne treba strahovati. Svima nam je poznato da bez financijske potpore naše Općine mi ne bi mogli funkcionirati, s tu su i naši vjerni sponzori te im stoga hvala. Treba zahvaliti i našem darivatelju veteranu Roli Roku Pariću koji je do sada dao krv 70 puta. Pa iako ne može više darivati krv on je stalno uz nas i daje nam volju i snagu da ustrajemo i nadalje u ovom humanom i plemenitom poslu. Iduće godine osim tri akcije darivanja krvi provest ćemo i akciju prikupljanja humanitarne pomoći za potrebite i siromašne te posebnu pozornost posvetiti starim i nemoćnim osobama koje žive u našim velebitskim vrletima, istaknuo je Čavić.
Krv su dali: Nikola Parić (Nikola), Tanja Bucić, Marko Jović, Darko Marasović, Luka Čavić, Marin Čavić, Milorad Lončar, Ivan Parić, Filip Knez, Zlatko Marasović, Milan Adžić, Ivan Čavić, Marko Krapić, Ante Čavić, Ivica Bušljeta, Zvonimir Njegovan, Valentina Samardžić, Damir Šikić, Božidar Marasović, Ante Dokoza, Ivica Bucić, Marija Bucić, Nediljko Jusup, Franjo Špalj, Ante Marasović, Ivica Krapić, Marijan Bušljeta, Marino Krapić, Tomislav Marasović, Ivica Adžić, Marijo Krapić, Davor Milovac, Josip Marasović, Tomislav Marasović, Ante Knežević i Ivica Ramić.
Među starigradskim darivateljima prvo mjesto (44 darivanja) drži dvojac Marijan Bušljeta i Ivan Parić, a među ženama na prvom je mjestu Marija Bucić (33 darivanja).