Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sudsko vijeće treba još dokaza

Autor: Minja Gugić

12.12.2008. 23:00
Sudsko vijeće treba još dokaza


Suđenje je kao i prvi put zatvoreno za javnost zbog zaštite ideniteta djevojke. Optuženom se stavlja na teret da je u kolovozu prije tri godine silovao djevojku koja je stopirala na putu iz Paga prema Zadru, a prvom je presudom bio oslobođen zbog nedostatka dokaza
Jučer je na Županijskom sudu u Zadru, nastavljeno suđenje Stjepanu Martinoviću(40)koji je optužen zbog silovanja mlade autostopistice, no rasprava je potom odgođena zbog potrebe za provođenjem još nekih dokaza.
S obzirom na to da je suđenje zatvoreno za javnost nikakve detalje nije bilo moguće saznati, kao ni informaciju koji se to dodatni dokazi još trebaju utvrditi.
Podsjećamo, Martinović je 18. listopada prije tri godine na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedavao Boris Babić, bio nepravomoćno oslobođen teške optužbe koja mu se stavljala na teret te je bio pušten iz ćelije zadarskog Istražnog centra gdje je proveo vrijeme do početka suđenja.
Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva, Martinović se teretio da je 7. kolovoza 2005. godine silovao djevojku koja je stopirala na putu iz mjesta Pag, na istoimenom otoku, prema Zadru.
On ju je povezao te, zaustavivši se nakon nekog vremena na sporednom i dobro prikrivenom mjestu, silovao.
No, Sudsko ga je vijeće oslobodilo zbog nedostatka dokaza.
Kako je tada u obrazloženju presude naveo sudac Babić, nakon pomno proučenog spisa i provedenog dokaznog postupka, nije bilo čvrstih dokaza i ostale su dvojbe o tome je li Martinović doista počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, pa kako je tada pojasnio predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić, presuda se mora donijeti u korist optuženika.
No, Vrhovni je sud žalbu na presudu zadarskog tužiteljstva prihvatio i “spis Martinović ” vratio na ponovno suđenje.
Ovoga puta Sudskim vijećem predsjeda sudac Boris Radman, a suđenje je, kao i prvi put, zatvoreno za javnost zbog zaštite identiteta silovane djevojke.
Nastavak suđenja zakazan je za 11. veljače sljedeće godine.