Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadrani protiv “ranjenog lava”

Autor: Viktor Bogut

12.12.2008. 23:00
Zadrani protiv “ranjenog lava”

Foto: Filip BRALA



Veliki izazov očekuje kuglače Zadra danas. Na rasporedu je 12. kolo Prve lige, odnosno prvi dio drugog dijela prvenstva. Zadar gostuje kod Konikom Osijeka, jedne od najjačih momčadi prvenstva i trenutačno trećeplasiranog tima lige. Osječani su prije nekoliko dana poraženi od gradskog konkurenta Kandit Premijera i sada imaju dvije pobjede manje od Zadra (i Kandita), tako da im motiva sasvim sigurno neće nedostajati. Pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da su Zadrani u prvom kolu (u Splitu) s 8:0 “isprašili” Konikom.
– Ono što je sigurno, danas ćemo igrati protiv izuzetno motivirane momčadi. Poraz od Kandit Premijera stavio ih je u vrlo tešku poziciju i prijeti im potpuno isključivanje iz borbe za prvo mjesto. Ne treba niti govoriti što bi im značio poraz od nas. Stoga će se danas pokušati iskupiti – objasnio je trener Zadra Šime Mijolović. Zadarski strateg je svjestan da je njegova momčad u uzlaznoj putanji te da je u posljednjih nekoliko utakmica došla do nekih važnih pobjeda.
– Mi smo svjesni svoje snage i kvalitete. Pokušat ćemo se postaviti maksimalno čvrsto i pogoditi njihovu taktiku te već nakon prvog kruga osigurati dobar rezultat.
Kuglačima nakon današnjeg kola, preostaje još jedna utakmica prije nego krenu na zasluženi odmor.
– Nakon gostovanja u Osijeku idemo na gostovanje u Novsku. Jasno je da nas prije odmora očekuju dvije teške gostujuće utakmice, koje su nam izrazito važne. Idemo pobijediti. Na sreću nemamo problema s ozljedama i vjerujem da imamo snage završiti ovaj dio sezone na najbolji mogući način.