Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pomoć Maloj kući i Artikulturi

Autor: Katina Vrsaljko

12.12.2009. 23:00
Pomoć Maloj kući i Artikulturi

Foto: Filip BRALA



Na tradicionalnom Božićnom balu u organizaciji Lions cluba Zadaru hotelu Kolovare prikupljeno je oko 10.000 kuna za projekte Mala kuća i Artikultura.
Na balu se okupilo stotinjak članova Lions cluba i njihovih uzvanika, zadarskih uglednika koji već godinama pomažu potrebitima. Pozdravio ih je predsjednik Lions cluba, Mladen Mavar.
– Naša lajonistička misija je učvršćivati duh među ljudima u svijetu i humanitarnim aktivnostima služiti zajednici u skladu s našim motom «Mi služimo». Ovim balom obilježavamo i kraj uspješne 2009. godine u kojoj smo različitim donacijama uspjeli pomoći bolesnima, socijalno ugroženima, školovanju djece i brojnim udrugama i ustanovama, rekao je Mavar.
Na balu su potom nastupili gudački kvartet i kvartet klarinetista Glazbene škole Blagoje Berse, a zabava uz band Calypso trajala je do jutarnjih sati. Kupnjom ulaznica po 250 kuna, lutrijom i aukcijom nekoliko predmeta s početnom cijenom od 300 kuna prikupljao se novac za humanitarne svrhe. Nakon što su se pokrili troškovi večere, ostao je iznos od 10.000 kuna.
Opremanje zajedničkog prostora Teatro Verdi, Šigureca, Zalet, Zadarski plesni ansambl, Stomorica i Zadar Muzika, koji djeluju u sklopu projekta Artikultura, značit će unapređenje nezavisne kulturne scene mladih.
– Opremanjem prostora bivšeg kina Pobjeda za ove mlade ljudimo želimo ih mankuti s ulice te da njihova kulturna scena postane alternativa drogi i nasilju, rekao je Mavar.
Projekt Sigurne kuće je u Zadru krenuo prije dvije godine pod nazivom Mala kuća što ukazuje i na veličinu prostora kojeg koristi – samo 120 metara četvornih. Pomažući opremanje Sigurne kuće, članovi Lions cluba žele ohrabriti ove žene u borbi protiv straha od nasilja te im omogućiti ugodniji život. Osim novca, dodaje Mavar, pojedinačnim donacijama pokušat će skupiti što više materijala i različitih potrepština za opremanje ovih prostora.
Pozivaju i sve druge koji žele pomoći ovim projektima da uplate novac na račun OTP banke broj 2407000-1100075528, matični broj 2520508.