Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Crna ovca” oduševila zadarske mališane

12.12.2010. 23:00
“Crna ovca” oduševila zadarske mališane


Djeca jako vole Betlehemsku ovčicu, a mi je uživamo glumiti. Svaki dan se veselimo, pjevamo i tako se još više unesemo u božićno ozračje koje za nas onda traje duže. Igrat ćemo Betlehemsku ovčicu sve do 29. prosinca, nekad i po dvije, tri predstave na dan, najavila je Tamara Šoletić


Vesela božićna lutkarska predstava “Betlehemska ovčica” u režiji Dražena Ferenčine privukla je brojnu zadarsku dječicu jučer u Kazalište lutaka Zadar. Radnja predstave vrti se oko crne ovce u obitelji ovaca u Betlehemu koja želi pomoći Mariji i Josipu da pronađu štalicu i ugriju se. Na putu joj stalno stoji zmija, no ovčica ju pobijedi, a svoje crno runo podari novorođenom Isusu, ili kako ga ona zove, “ljudskom janjetu”. Nesebičnu crnu ovčicu na kraju Isus nagradi zlatnim runom, što je izazvalo oduševljenje djece u kazalištu. Božićne pjesmice, zanimljive lutke, odlična glumačka izvedba i duhoviti trenuci bili su pravi uvod u današnji blagdan sv. Lucije i nadolazeće božićne blagdane.
Već su mnogi od njih jučer ujutro imali spremne čarapice koje je danas zasigurno napunila darežljiva sv. Luce.
– Bio nam je sveti Nikola pa će valjda doći i sveta Luce, rekla je trogodišnja Nevia nakon predstave.
Kaže da je bila dobra i da želi da joj Dida Mraz donese Hello Kitty mobitel i Barbie mobitel. Moderno dijete, nema što.
Neviji su se u predstavi najviše svidjeli Isus, Marija i ovce.
Sedmogodišnja Ema je već bila pripremila čarapu za svetu Lucu i očekuje od nje puno slatkiša.
– Dobra sam u školi pa će mi valjda doći sveta Luce i Djed Mraz. Od nje želim slatkiše, a od njega neku društvenu igru, rekla je Ema.
I petogodišnji Bor ima točno zacrtane želje. Čarapa za svetu Lucu je spremna još od svetog Nikole, a od Djeda Mraza želi dobiti helikopter na daljinski upravljač.
– Sad će doći Božić i onda ćemo kititi bor i ispod njega će biti darovi, a onda će poslije Božića doći kralj Herod, kazao je informirani Bor.
Kako kaže, nije se bojao zločeste zmije iz predstave jer je znao da će ovčica pobijediti.
Doris i njena mlađa seka Jana složile su se da je predstava odlična i jako zabavna.
– Najdraže mi je bilo kad je ovčica dobila zlatnu vunu, rekla je Doris, dodajući da bi za Božić voljela dobiti neke sličice, a seka Jana igračke.
Betlehemska ovčica je i prošlih sezona uveseljavala zadarsku dječicu uoči Božića. Glumica Tamara Šoletić, koja u predstavi igra uloge zmije i mame ovce, kaže kako su dobili signale da ima još puno interesa za ovu predstavu.
– Djeca jako vole Betlehemsku ovčicu, a mi je uživamo glumiti. Svaki dan se veselimo, pjevamo i tako se još više unesemo u božićno ozračje koje za nas onda traje duže. Igrat ćemo Betlehemsku ovčicu sve do 29. prosinca, nekad i po dvije, tri predstave na dan, najavila je Šoletić.