Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U Mocirama ništa nova

12.12.2010. 23:00
U Mocirama ništa nova


Novo kolo – novo razočaranje. Ukratko bi se mogao sažeti subotnji nastup rukometaša Zadra i 29:30 poraz od Županje. Izabranici Miroslava Čačića su, po već viđenom scenariju, u završnici susreta prokockali sve ono što su gradili 50-ak minuta, te tako izgubili jednu od posljednjih prilika za hvatanje prvoligaške kompozicije. Domaći su vodili dobrim dijelom utakmice, imali odlično raspoloženog vratara Cotu i ukupno 10 minuta više s igračem viška, imali su i Ivana Lukežića – novo pojačanje na lijevom krilu, imali su i posjed lopte u posljednjih 40 sekundi i šansu da barem izvuku bod, no sve im je to bilo nedovoljno. Tanka slamka spasa izgorjela je u 13. kolu. Zadranima sada može pomoći jedino čudo, a čarobnjaka u Mocirama “ni za lijeka”.
U drugo poluvrijeme ušlo se rezultatom 14:14, a semafor će jednak broj pogodaka uglavnom pokazivati i u sljedećih 20 minuta. Zadar je, doduše, u nekoliko navrata otišao na plus dva (18:16, 19:17 i 21:19), no pokušaji domaće momčadi da prelome susret u svoju korist svodili su se na pojedinačna rješenja, forsiranje kroz sredinu protivničke zone čak i u trenucima kada je ona bila najgušća, a Jerak – dirigent zadarskih napada – odsječen. Nakon 48. minuta provedenih na parketu, plava je šestorka počela nizati greške, a Čačićev pokušaj uvođenja svježe krvi nije donio očekivanu korist. Uzaludna je bila i 4-2 zona koja se ubrzo vratila na 5-1 na čelu s Lukežićem. Županja je pogotkom Milišića povela u 50. minuti (23:24) te najavila novi posrtaj rukometaša iz Mocira. Kod rezultata 24:26 u 53. Surać je zaradio crveni karton, dok su preostalo vrijeme njegovi suigrači proveli u grčevitim pokušajima da sustignu gol ili dva prednosti. Ivan Mijolović zaredao je tri pogotka u finišu utakmice, no oni su bili jalova utjeha sastavu koji je na svaku dobru reakciju njihovog vanjskog igrača gostima dopustio da uzvrate istom mjerom. Iako su u očajničkim pohodima Zadrani gubili lopte i promašivali zicere, u posljednjih 40 sekundi presingom su zaradili novu, posljednju šansu. Bili su u prigodi izjednačiti na 30:30 i barem uzeti bod, no u spomenutom vremenu nisu stigli niti uputiti loptu prema vrlo dobrom Rajkoviću. Uputio ju je Lukežić, ali po isteku 60. i suprotstavljen gotovo nemogućoj misiji da s jednom nogom na parketu prebaci visoki slavonski zid.
– Kako treniramo, tako i igramo. Iluzorno je očekivati da nešto napravimo sa samo dva starija igrača koji se pojavljuju na treninzima. Ovaj je poraz nažalost naša realnost, isto kao i Druga liga. Ako treba, neka se ona i dogodi, imamo mlade igrače s kojima ćemo se opet vratiti – zagrmio je vidno ljutiti Miroslav Čačić, trener Zadra.
Nedovoljno učinkovit napad Zadrani su u prvom poluvremenu kompenzirali solidnom 5-1 zonom, što im je većim dijelom omogućavalo minimalnu prednost. Plus dva imali su i u 25. (12:10), ali po već tradicionalno lošoj navici, do odlaska na odmor uspjeli su ih ispustiti (14:14).


 ZADAR – ŽUPANJA 29:30 (14:14)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 120. Suci: Ivan Klapež i Ivan Pervan (oba Trilj).
ZADAR: Torbarina, Lukežić 6 (2), Jerak 5 (1), Šeremet, Šimičević, Vučetić, Peronja 3, Svorcina, Čirjak, Peša 3, Mijolović 8, Arbanas, Cota, Humbolt 1, Merhar, Surać 3. Trener: Miroslav Čačić.
ŽUPANJA: Ivkić, Baković 1, Nađ 6, Jurković 5, Jurić, Dropuljić, Benaković 3, Milišić 10 (5), Rajković 1, Pavičić, Lovrić 4, Vuković, Mazalović, Dobrinkić – Parić. Trener: Mario Dropuljić.
Sedmerci: Zadar 3 (4); Županja 5 (6).
Isključenja: Zadar 2 minute; Županja 16 minuta.
Crveni karton: Surać (Zadar), 53. minuta.




 SOL NA RANU


Poraze Preloga, Umaga i Mladog rudara u 13., posljednjem kolu jesenskog dijela Prvenstva, Zadar nije iskoristio za smanjivanje bodovnog zaostatka i iskorak prema 11. poziciji koja osigurava ostanak. Iako im za zaključiti polusezonu preostaje još odraditi susret 12. kola u Prelogu, teško je vjerovati da ovakav Zadar može napraviti nešto više od pružanja izgledne prilike Međimurcima da umaknu sa začelja ljestvice. Posljednju utakmicu prve faze natjecanja spomenute će momčadi odigrati 18. prosinca.