Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djeca iz Latice poželjela slatkiše

Autor: Irena Jurjević

12.12.2012. 23:00
Djeca iz Latice poželjela slatkiše

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Slatkim darovima, ali i pjesmom klape Kolajna, članovi moto kluba Beštije i ove godine, sedmi puta za redom, posjetili su dječji vrtić Latica kako bi se razveselili njihove mlade polaznike. S obzirom da se iz ovog dobronamjernog druženja razvila već prava tradicija, djeci ni ovaj puta motori i crne motorističke jakne nisu bile neobične, pa se tako jutros u dvorištu vrtića trubilo “sve u 16”.
– Klub Beštije je osnovan 2006. godine i tada smo prvi puta za blagdan sv. Lucije posjetili dječji vrtić Latica i tu tradiciju održavamo i danas. Mogu samo reći da dok bude nas – biti će i posjeta Latici, kazao je predsjednik kluba Alen Vimer, dodajući kako ih je još od prvog dolaska razveselio prijem djece koji je bio izuzetno topao:
– Djeca su iskrena, ona ne skrivaju svoje emocije i to je ono što nas veseli. Početno nas je bilo malo strah kako će reagirati na motore i jakne, međutim kad smo došli tu sve predrasude su pale u vodu, dječji osmjeh ih je sve razbio, pojasnio je predsjednik, čiji klub se inače i statutom obvezao, ukoliko ikad prestane postojati, da sva njegova materijalna dobra idu upravo vrtiću Latica.
I dok su se prve godine orijentirali pretežno na didaktičke igračke, narednih godina su odlučili slušati dječje želje, a to je bilo: puno slatkiša! Slatki poklon paketi primljeni su i danas s veseljem, a djeca i vrtićke tete svojim Beštijama odužili su se isto prigodno, s obzirom na hladni dan – serviranim pašta fažolom.