Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Napad Puntamičana na dva fronta

Autor: Viktor Bogut

12.12.2012. 23:00
Napad Puntamičana na dva fronta

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U subotu će se u utakmici Kupa Krešimira Ćosića sastati vodeća momčad A-1 i A-2 lige – jug, odnosno Sonik-Puntamika i Kvarener. Pobjednik ide na Zadar


Čak 14 trica nije bilo dovoljno košarkašima Metkovića da u devetom kolu A-2 lige slave protiv nedodirljivih Puntamičana. Konačnih +20 (92:27) u korist Sonik-Puntamike potvrdilo je čelnu poziciju u A-2 ligu, koja, ako se zadrži, nosi kvalifikacije za toliko željenu A-1 ligu, onu kojoj zadarski sastav objektivno i pripada. Igrači trenera Marka Žorža odlično stoje i u drugom natjecanju. Subotnjom pobjedom protiv A-1 ligaša Križevaca Sonik je izborio osminu finala u kojoj će u subotu u 15 sati ugostiti sastav riječkog Kvarnera. Riječani su inače vodeća momčad A-1 lige i sigurno da će biti veliki favorit u toj utakmici. No Kup je uvijek natjecanje koje je spremno prirediti iznenađenja, a to su najbolje dokazali Puntamičani 2005. kada su, kao A-2 ligaš, preko dva prvoligaša i jakog Zagreba (s braćom Tomas i Miljkovićem) uspjeli doći do Final foura i u polufinalnu se sastati s Cibonom, koja je teškom mukom stigla do pobjede.
Početak priče iz 2012. je sličan. Ponovo su zadarski igrači “skinuli” jednog prvoligaša i sada ih očekuje drugi, a u slučaju pobjede nagrada se zove Zadar. Naime, četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića donosi dvoboj Zadra i pobjednika dvoboja između Sonik-Puntamike i Kvarnera. Stoga će sigurno Žoržovi igrači na teren izaći maksimalno motivirani, a ako ponove igru iz četvrtine protiv Križevaca, kada su slomili, na papiru, mnogo jačeg protivnika, šanse za četvrtfinale Kupa će se povećati. Inače u ostalim parovima osmine finala sastat će se Jolly i Dubrovnik, Zagreb i Đuro Đaković, a Alkar je dočekao pobjednika sinoćnjeg dvoboja protiv Grafičara i Osječkog Sokola. Nakon što se odigraju te četiri utakmice u Kup se uključuju i ABA ligaši, Zadar, Cedevita, Cibona i Split.