Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Spiderman, dobra vila i plesačice razveselili dječicu

Autor: Irena Jurjević

12.12.2012. 23:00
Spiderman, dobra vila i plesačice razveselili dječicu


Željeli smo djeci koja se liječe razvedriti njihove bolničke dane igrama i animacijom, a tu su i djeca iz plesne skupine Flakers koja sama po sebi djeluju poticajno za svoje vršnjake, kazao je Vrsalović


Plesna skupina Flakers, dobra vila i Spiderman iz rođendaonice Leptirić jučer ujutro donijeli su osmjehe na lica djeci smještenoj na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar, i to u sklopu zabavno-edukativnog programa dječjeg kluba Dalmalino iz Splita koji je tu jučer gostovao drugi puta zaredom.
Volonteri, studenti i učitelji
Cilj je u zajedničkoj igri humanizirati prostor u kojem borave djeca, poticati i ohrabriti dijete na osamostaljenje, stvoriti odnose uzajamnog povjerenja i povezivanja, pojasnio je predsjednik udruge Zoran Vrsalović, dodajući i to kako su za potrebe klinika i bolničkih igraonica uz pomoć donatora osigurali higijenske potrepštine, slikovnice i ostali materijal za učenje i igru.
Dječji klub Dalmalino čine članovi volonteri, studenti, učitelji i pedagozi, koji su usmjereni na područje pozitivnog rasta i razvoja. Oni provode niz mjera i aktivnosti s istaknutim ciljevima za unaprjeđenje položaja djece i mladih u RH. Akcija “Dalmalino uveseljava djecu” se u Splitu održala već četiri puta, u Zadru je ovo drugo održavanje, a prvi put ove godine uključeni su i Zagreb i Rijeka.
Kako se zove Spidermanova cura?
– Željeli smo djeci koja se liječe razvedriti njihove bolničke dane igrama i animacijom, a tu su i djeca iz plesne skupine Flakers koja sama po sebi djeluju poticajno za svoje vršnjake, kazao je Vrsalović.
Tko je Spiderman i kako mu se zvala cura – djeca u bolničkoj igraonici nisu previše znala, što je ovom strip junaku poprilično stvaralo probleme. Njegovog glavnog neprijatelja, umjesto dr. Octopus, nazvali su tako dr. Oetkerom, a umjesto mreže, spremno su odgovorili kako – izbacuje jaja.
To ovog junaka ipak nije spriječilo da onim najaktivnijima pokaže svoje čuvene Spiderman pokrete, no moramo priznati, vještiji su, na sveopće zadovoljstvo, ipak bili članovi zadarskih Flakersa koji su svojim breake dance pokretima u kratkom roku – oduševili sve prisutne.