Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zbog piza heroina i desetak grama Heptanona – dvije godine zatvora

Autor: Minja Gugić

12.12.2012. 23:00
Zbog piza heroina i desetak grama Heptanona – dvije godine zatvora


Jovica Popović će morati odrobijati dvije godine zbog “posjeda” droge i zbog toga što je Haniju Beliću prodao piz heroina te gram Heptanona pomiješanog s Cedevitom. Hani Belić je osuđen uvjetno jer je drogu kupio


Poljoprivredni tehničar Jovica Popović (35) morat će na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od dvije godine u jednu od hrvatskih kaznionica jer je Vrhovni sud u cijelosti potvrdio presudu kojom je on krajem ožujka prije dvije godine na zadarskom Županijskom sudu pred Sudskim vijećem Dijane Grancarić bio proglašen krivim zbog droge.
S njim je u “društvu” bio i dvije godine stariji kuhar, Hani Belić zvani Čona kojemu je potvrđena presuda od četiri mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana. Oni su se optužnicom zadarskog tužiteljstva teretili da su se našli početkom svibnja 2009. godine na Obali kneza Branimira u Zadru na parkiralištu, a nakon što su se prethodno dogovorili telefonom, kako bi “obavili posao”.
Jovica Popović na dogovoreno je mjesto došao motociklom te je Beliću prodao piz heroina te plastičnu vrećicu s manjom količinom Heptanona pomiješanog s Cedevitom. Osim što je Beliću prodao drogu, kako piše u optužnici, on je tada u svojoj pojasnoj torbici još imao sveukupno desetak grama Heptanona pomiješanog s Cedevitom, a tu je količinu imao raspoređenu u manjim količinama u sedam plastičnih posudica. To je tužiteljstvu bio jedan od dokaza da je Popović imao drogu zbog “dilanja”. Belić je osuđen “za posjed”, odnosno jer je kupio drogu od Popovića.
Osim zatvorskih kazni, obojici je potvrđena i mjera obveznog liječenja od ovisnosti.