Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Obitelj Pavin daruje blagdansku feštu Zadranima

12.12.2013. 23:00
Obitelj Pavin daruje blagdansku feštu Zadranima


“Nasmiješeno sunce” samo je jedna u nizu nagrada koje je za svoj restoran “Niko” dobio Erik Pavin (57) i njegova obitelj. Za to priznanje kaže kako ga je jako razveselilo i puno mu znači jer je upravo ove godine, u veljači obilježio 50.- u obljetnicu restorana, a nagradu je dobio upravo na dan kada je rođen njegov pokojni otac i kada mu je bio imendan što je Erik doživio posebno emotivno.
Skroman kakav jest, naglašava kako danas ne bi bilo ni nagrada, ni priznanja, ni restorana od kojeg živi njegova obitelj da nije bilo oca koji je imao viziju i otvorio restoran i od ničega u tim teškim godinama, stvorio zadarski brend koji je danas poznat ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu.
– Mi smo najsretniji kada možemo i drugima barem malo uljepšati svakodnevicu. Puno je bilo takvih trenutaka u proteklih 50 godina, ali primjerice meni jedan od najdražih je bio kada smo prije par godina ugostili u restoranu najstarije Zadrane. Pripremili smo im ručak, doveli klapu, a konobari su bili ugledni zadarski liječnici, gospodarstvenici, pa i sam gradonačelnik Božidar Kalmeta. Tu sreću na njihovim licima nikada neću zaboraviti – priča Erik Pavin.
Nesebična u davanju, obitelj Pavin svojim će sugrađanima uljepšati i predstojeće blagdane. Naime, kako je najavio Erik Pavin 22. ovog mjeseca za sve Zadrane priprema se fešta u restoranu, a želja obitelji je da se uz dobru spizu i klape opet spoji tisuću glasova kao prije 50 godina kada je po prvi puta restoran “Niko” otvorio svoja vrata Zadranima, gostima i ušao u legendu…