Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

La Bodega na osam dana s ključem u bravi

12.12.2016. 23:00
La Bodega na osam dana s ključem u bravi


Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva protekle subote navečer, oko 23 sata zatvorila je kafić La Bodega na zadarskoj Kalelargi. O razlozima zatvaranja saznali smo od voditelja La Bodege, Jurice Grgurovića.
– Sanitarna inspekcija kafić je zatvorila zbog buke, a ne zbog pušenja kako su pojedini mediji napisali. Dozvoljena razina buke u svim kafićima u gradu Zadru je 65 decibela, a kod nas je u subotu bila 82 decibela, to je malo jači govor. Usporedbe radi, žamor ljudi stvara razinu buke od 76 decibela, pojasnio je Grgurović.
Navodi i kako ih je inspekciji prijavio jedan susjed koji se više puta žalio na navodnu buku koja dolazi iz kafića, ali Grgurović ističe kako dosad nisu imali nikakvih prijava i poslovanje je bilo uredno.
Popularni zadarski kafić će, saznajemo, biti zatvoren osam dana, koliki je zakonski rok, a Grgurović ističe kako će na ovu odluku uložiti žalbu.
– Ako je malo povišena razina buke razlog za zatvranje kafića, stvarno ne znam kuda ide ovaj grad, zaključio je voditelj La Bodege.
Pojašnjenje smo zatražili i od Ministarstva zdravlja čiji službeni odgovor iščekujemo.