Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Večeras ne propustite Sokolovićevu Demokraciju

12.12.2016. 23:00
Večeras ne propustite Sokolovićevu Demokraciju


Večeras počinje Artakt 3 festival izvedbom predstave Zijaha Sokolovića – Demokracija. Predstava je u produkciji The/arto, a igraju Zijah Sokolović i Dražen Šivak. Izvedba je u 20.30 sati u velikoj dvorani Kazališta lutaka Zadar. Ulaznice su na dan izvedbe 60 kuna na blagajni Kazališta lutaka. Blagajna radi od 11.30 do 12.30 te od 18 sati, a rezervacije su moguće na telefon 0994951499. Broj ulaznica je ograničen na 200.
Predstava Demokracija je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno – ispričana scenska priča o raznim oblicima uspjele – neuspjele demokracije. Glavna ideja predstave je da demokracija nije jednom dan model vladavine, nego je to proces usavršavanja društvenih i političkih odnosa. Umjetnički i glumački jezik ove predstave je neodoljiv.
To je dakle, predstava, model, kako prići publici u tumačenju značajnih pojmova društvene, javne komunikacije i to sa ciljem da se publika sama preispita i slobodno odluči – u ovom slučaju o izborima, a u slijedećem slučaju o vlastitom životu i njegovom smislu i dometima, na primjer. 
Demokracija je veliki i značajan kazališni i društveni poduhvat koji je tek počeo. Ali počeo je krupnim kazališnim koracima. To dokazuje osam kazališnih nagrada na regionalnim festivalima.