Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Suma nastupa po zagrebačkim klubovima

13.01.2011. 23:00
Suma nastupa po zagrebačkim klubovima


Nakon što su prošlog ljeta o njoj mogli čitati, Zadrani će slijedećeg četvrtka u Gradskoj knjižnici Zadar moći i u živo posvjedočiti s koliko energije raspolaže Marijana Perinić, čistokrvna Dalmatinka čiji roman prvijenac “Gore ne može” je bio glavno štivo prošle godine širom dalmatinske obale, a i dalje. Paralelno krstareći između nekoliko poslova, poslovnim turizmom, novinarstvom i “stand upom”, tijekom prošle godine u sve to Marijana Perinić je uspješno upletala i promociju svoje knjige, a u istom ritmu izgleda nastavlja i dalje.
Konačno je pristigla i zadarska promocija njenog prvog romana koja će se održati slijedećeg četvrtka s početkom u 18.30 sati.
Marijana Perinić rođena je Šibenčanka zadarskih korijena sa zagrebačkom adresom. No, samo preko zime. Rodbinski korijeni je tijekom ljetnih mjeseci redovito dovode u zadarsku okolicu. “Gore ne može” naziv je Marijaninog uspješnog prvijenca izdanog sredinom srpnja prošle godine, a radi se o zbirci priča nastalih u sklopu niza njezinih “stand up” nastupa tijekom posljednjih godina.
– Knjiga je nuspojava mojih trogodišnjih amaterskih nastupa po raznim zagrebačkim klubovima. Rekli su mi da pišem, i ja sam pisala, pojasnila je još ljetos principe nastanka svog prvijenca. Uslijedio je tad susret s Milanom Vuković Runjić, njezinom urednicom, izdavačicom, ali i profesoricom na tečaju kreativnog pisanja, i ostalo je, kako se kaže, već povijest.
Zato, svi vi koji još niste upoznati s izrazima CHILF, i MILF, krajnje je vrijeme da proširite znanje, a i onim koji znaju, utvrđivanje gradiva nikako neće biti naodmet.