Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

GTV će se za novu koncesiju natjecati za 20-ak dana

13.01.2012. 23:00
GTV će se za novu koncesiju natjecati za 20-ak dana


Šef računovodstva Veljko Mijić kaže da se Gradska TV nije dobro pripremila za natječaj, odnosno nije dovoljno obrazložila emisije koje proizvodi. Gubitak koncesije kažu Mijić, ne znači definitivan prestanak emitiranja jer će se GTV javiti na prvi sljedeći natječaj


Prva lokalna televizijska postaja u Zadru, Gradska televizija, izgubila je koncesiju za emitiranje. Tako je na prekjučerašnjoj sjednici odlučilo vijeće Agencije za elektroničke medije. Iz AEM-a poručuju kako ponuda trgovačkog društva Gradska televizija d.o.o. Zadar za digitalnu regiju d71 nije dobila dovoljan broj glasova članova vijeća.
Gradska televizija počela je s radom 1992. kao TV Magic. Kako neslužbeno doznajemo, dosad nikad nije imala problema s koncesijom. GTV je za d71 koncesiju godišnje izdvajala 31.200 kn. Koncesija je izdata za područje na kojem živi 95.710. stanovnika. Međutim, GTV se nacionalnoj razini mogla gledati i preko sustava Max TV-a i još nekih internetskih pružatelja usluga.
Šef računovodstva Veljko Mijić kaže da se Gradska TV nije dobro pripremila za natječaj, odnosno nije dovoljno obrazložila emisije koje proizvodi. Gubitak koncesije kažu Mijić, ne znači definitivan prestanak emitiranja jer će se GTV javiti na prvi sljedeći natječaj i to već za dvadesetak dana kako bi ponovno dobila koncesiju za emitiranje. Na istoj sjednici koncesije su dobili: Otvoreni Radio, Radio Morski zvuk, Televizija Slavonije i Baranje, Radio Croatia i Hrvatski katolički radio.
 Prema odluci vijeća Gradska televizija mora prestati s emitiranjem već danas točno u ponoć.