Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Preko Rijeke prema tituli

13.01.2012. 23:00
Preko Rijeke prema tituli


Ako kuglači iz Mocira misle napasti titulu, na bar jednom od ta dva teška gostovanja bi trebali slaviti


Danas počinje drugi dio sezone u Prvoj kuglačkoj ligi. Zadrani, nakon što su sedam puta zaredom osvojili titulu, nalaze se u ne baš idealnoj situaciji. Trenutačno su na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice sa osam pobjeda i tri poraza. Na prvom mjestu je Medveščak 1958 koji ima devet pobjeda, jedan remi i jedan poraz. Prati ga Konikom Osijek s omjerom 9:2, dok treći Zaprešić ima osam pobjeda, jedan remi i dva poraza. Dakle, sve četiri momčadi se nalaze u razmaku od tri boda i po svemu sudeći čeka nas superzanimljiv nastavak prvenstva.
Od vodeće četvorke, unatočtome što vodi Medveščak, vjerojatno je Konikom Osijek. Oni igraju sve važne utakmice kod kuće, a jedna od njih je na rasporedu već danas jer dočekuju Medveščaka. Osim toga Konikom ima odličnu momčad i mnogi mu daju najveće šanse za titulu. S druge strane, “medvjedi” su nakrcani fantastičnim igračima koje predvode Branislav Bogdanović, Mitja Gornik, Primož Pintarič… i po svemu sudeći, žele titulu. Oni su uspjeli slaviti u Mocirama i to im daje za pravo nadati se najvišem cilju. Zaprešić čeka iz prikrajka. Nešto slično kao i Zadar. Tu su, a nekako se nisu stavili u prvi plan. U prvom kolu gostuju kod splitskog Poštara i kiks bi ih vjerojatno udaljio iz igre. Kiksali su već dva puta u prvom dijelu sezone. Treći bi mogao biti koban, iako gostovanje u Splitu je sve samo ne zicer. No, uspiju li pobijediti, najvjerojatnije sele na prvo mjesto.
Što se Zadrana tiče, oni nemaju idealan raspored. Gostuju kod Konikoma i Medveščaka. Kod kuće čekaju Zaprešić. Ako kuglači iz Mocira misle napasti titulu, na bar jednom od ta dva teška gostovanja bi trebali slaviti. Naravno, uz uvjet da ne kiksaju nigdje drugdje. Neće biti jednostavno. Danas im, doduše, neće, odnosno ne bi trebalo, biti preteško, jer gostuju u Rijeci. Domaćin je trenutačno osmi uz omjer 4:7. Igrači trenera Šime Mijolovića u tom dvoboju su definitivno favoriti i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje za javnost, ali i katastrofa za Zadrane.
Parovi 12. kola: Rijeka – Zadar, Konikom Osijek – Medveščak, Zanatlija – Trilj, Novska – Velebit, Poštar – Zaprešić, Grmoščica – Kandit Premijer.