Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kad je zlato u pitanju, ništa im nije sveto!

Autor: Minja Gugić

13.01.2013. 23:00
Kad je zlato u pitanju, ništa im nije sveto!


Iz Župnog ureda u Povljani ukrao zlatninu
Da mu ništa nije sveto, dokazao je 25-godišnjak s Paga koji je opljačkao Župni ured u mjestu Povljana na otoku Pagu. Naime, paški su policajci nakon okončanja kriminalističkog istraživanja utvrdili kako je on, najvjerojatnije, u protekla tri dana provalio u Župni ured koji se nalazi na Trgu Svetog Jurja odakle je ukrao zlatninu u sveukupnoj vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv njega je nadležnom Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog ove bezobzirne krađe.
Opljačkana Zadranka i trgovina u Privlaci
U nedjelju oko dva sata u noći na Obali kneza Branimira u Zadru u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj odnio je torbicu s mobitelom, dokumentima i manjim novčanim iznosom, vlasništvo 25-godišnjakinje iz Zadra, a u subotu noću u mjestu Privlaka kraj Zadra, provaljeno je u mjesnu trgovinu mješovitom robom iz koje je, za sada policiji nepoznati kradljivac, odnio cigarete i alkoholna pića u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Iste noći u Sukošanu, s gradilišta mjesne lučice, nepoznati lopov je ukrao ugrađeno bakreno uže vrijedno desetak tisuća kuna.
Uhvaćen pljačkaš Općine i poštanskog ureda u Ražancu
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja zadarski su policajci kazneno prijavili 21-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je u studenom prošle godine počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem u prostorije Općine i ureda Hrvatske pošte u mjestu Ražanac. Kaznena prijava podnesena je i protiv godinu mlađeg mladića zbog provale. On je, naime, osumnjičen da je u prosincu lani, provalio u trgovinu mješovite robe u ulici Ante Starčevića, u Zadru. “Pao” je još jedan 21-godišnjak zbog razbojničke krađe. “Operaciju” je obavio 10. siječnja ove godine u trgovinskom centru na Biogradskoj cesti u Zadru.