Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prva prepreka uspješno svladana

Autor: Viktor Bogut

13.01.2013. 23:00
Prva prepreka uspješno svladana

Foto: Vedran SITNICA



Nakon gotovo mjesec dana stanke nastavljeno je kuglačko prvenstvo, a Zadrani su nastavili tamo gdje su i stali. Nakon odličnoga prvog dijela sezone, u kojemu je sastav trenera Šime Mijolovića od početka preuzeo vodeću poziciju (i nije ju ispuštao do kraja), kuglači iz Mocira pobjedom su počeli i drugi dio prvenstva. U subotu je u Zadru gostovao Radnik, sastav za koji se znalo da nema kvalitetu da može iznenaditi Zadar, ali koji je u prvoj utakmici na svom terenu dobrano namučio zadarski sastav. Zato je i Šime Mijolović pozivao na oprez prije prve utakmice, svjestan činjenice da se nakon svake pauze vrlo koncentrirano mora ući u dvoboj, koliko god je protivnik objektivno slab. I na taj način su Zadrani i odigrali svoju prvu utakmicu u 2013. godini. Od udarne šestorke, čak petorica su rušila daleko iznad 600 drva, a kada je tako, teško koji protivnik može igrati protiv Zadra.
Već nakon prve izmjene Zadar je imao 2:0 i poprilično veliku razliku u drvima. Kada su u drugoj izmjeni, u subotu fantastični, Kostadin Manev i Stanko Čota se nadovezali na Luku Ukalovića i Hrvoje Marinović, Zadar je poveo s nedostižnih 4:0. I to je bilo to. Vrlo dobru partiju pružio je i kapetan Zadra Mario Baljak, a jedini koji u subotu nije bio na razini je mladi Luka Bolanča, no njegov kiks nije ni približno doveo u pitanje konačan uspjeh zadarskih kuglača.
Ni ostali rezultati prvog kola nastavka prvenstva nisu donijeli veće iznenađenje. Pratitelji Zadra Zaprešić i Konikom Osijek očekivano su slavili, iako Poštar i Medveščak 1958 nikako nisu laki suparnici, a glatku pobjedu je ostvarila i momčad Velebita.
U idućem kolu Zadar gostuje u Slavonskom Brodu kod Zanatlije i to će biti jedna od ključnih utakmica prvog dijela nastavka. Nakon Zanatlije Zadrani imaju dvije lakše utakmice za redom kod kuće i ukoliko svladaju Zanatliju u idućem razdoblju bi trebali u miru pratiti ostale rezultate, nadajući se eventualnom kiksu Konikoma i pogotovo Zaprešića. Poraz u Slavonskom Brodu potpuno bi vratio zadarske konkurente u igru za titulu. Zanatlija nije ni blizu kvalitetna momčad kao Zadar, no ne bi bio prvi put da Zadrani imaju problema u Slavonskom Brodu kod sastava koji trenutačno ima omjer 6:6 i koji je poznat kao ne tako prijazan domaćin.


ZADAR – RADNIK 7:1


(3742 – 3556)
Marinović – K. Milinković 3:1 (618 – 585), Ukalović – Popovčić 4:0 (636 – 564), Manev – Filipančić 4:0 (652 – 601), Čota – Mađar 3:1 (620 – 593), Bolanča – Maričić 1:3 (572 – 617), Baljak – Ž. Milinković 4:0 (626 – 596)