Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

S biogradskim skiperima najbolje jedrili Talijani i Slovenci

Autor: Velimir Brkić

13.01.2013. 23:00
S biogradskim skiperima najbolje jedrili Talijani i Slovenci

Foto: Velimir BRKIĆ



Jedrilo se oko svjetionika Kočerka kod Sv. Filipa i Jakova, otoka Planca i Sv. Katarine, uz uvalu Bošana i duž cijele biogradske rivijere


U sklopu sveobuhvatne proslave nebeske zaštitnice Sv. Stošije i Dana grada Biograda na Moru te međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u subotu su održane dvije tradicionalne regate, Regata Partnerski gradovi i Regata Svete Stošije.
Puno sunca, malo vjetra
– Svim posadama želim ugodan plov i dobar vjetar u leđa te vas pozivam da ponovno dođete u Biograd na Moru, grad u srcu Jadrana. I kao prijatelji i turisti i kao sportaši,  kazao je u prigodnom slovom dogradonačelnik Marijan Stopfer, koji je otvorio regatu.
Pod budnim okom Gordana Borčila, predsjednika Yacht cluba Biograd, i glavnog suca Franje Jurića sve je štimalo za pet. Natjecale su se 22 posade s iskusnim skiperima, istinskim morskim vucima.
– Regatno polje bilo je u jednom od najslikovitijih morskih tjesnaca s ove strane Jadrana – u Pašmanskom kanalu i otočićima koji su po njemu razasuti. Jedrilo se oko svjetionika Kočerka kod Sv. Filipa i Jakova, otoka Planca i Sv. Katarine, uz uvalu Bošana i duž cijele biogradske rivijere, objašnjavao je Borčilo.
Lijepo vrijeme i ugodna atmosfera obilježili su regate, šteta što nije bilo dovoljno vjetra za potpuni natjecateljski doživljaj.
– Ovo je istinski užitak, ovdje prekrasno more a na snježni Velebit kao da se kamenom možeš dobaciti, ushićeno će Tjaša Kangler, voditeljica TIC Slovenske Konjice.
Pobjednici
Prvo mjesto na Regati Sv. Stošija osvojila je jedrilica Foxstrot sa skiperom Draganom Bagarićem, drugo Amaro sa skiperom Daliborom Vojvodićem a treće Polaris i skiper Petar Markić.
U prvoj grupi Regate Partnerski gradovi pobjednici su Talijani sa skiperom Božidarom Dominisom. Drugi su bili Varaždinci sa skiperom Mićom Milatom, a treći Slovenci Dravlja od Drave sa skiperom Ivom Mrvičićem.
– U drugog grupi prvi su ciljnom ravninom projedrili Slovenci iz Slovenskih Konjica i skiper Mišo Barbaroša. Odmah za njima su bili Rumunji iz Alba Iulia sa skiperom Slavenom Mikasom, dok su pehar za treće mjesto za širinu samo jednog jedra uzeli Česi iz Kyjova, precizan je Ivan Čupić, voditelj LAG Laura.