Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Arbanasi bolji od Donata

13.02.2011. 23:00
Arbanasi bolji od Donata


Sukladno očekivanjima, gradski derbi između Arbanasa i Donata prekjučer je atraktivnom i uzbudljivom odbojkom opravdao epitet jednog od zanimljivijih dvoboja Druge međužupanijske lige. Arbanaške, ovaj put u kompletnom sastavu, krenule su furiozno u prvom setu te preciznim napadima i odličnim blokom riješile dionicu u svoju korist. Sličnom mjerom “gošće” su uzvratile u drugom setu, a pad u igri “crveno-crnih” iskoristile za poravnanje. Izabranice Karla Lisice kontrolirale su i treći set, vodile 24:20, no nakon nekoliko pogrešaka Donat je zaprijetio približivši se na 24:23. Ipak, za 2:1 pobrinula se Dolores Vučetić, koja je snažnim napadom poentirala za 25-23.
Četvrti set protekao je u vodstvu Donata sve do 16:15, kada domaće igračice rade preokret te upisuju 22:20. Ekipa Julije Kaleb ponovno je preuzela primat i došla do 23:23, no skok servis Enee Mujagić, jedne od najboljih igračica susreta, Arbanaškama je donio meč loptu. Gotovo na identičan način kao u trećem setu, Dolores Vučetić iskoristila je kontranapad i pretvorila ga u pobjednički poen. Uslijedilo je veliko slavlje domaćih, dok su čestitke za vrlo dobro izdanje, posebice u obrambenom segmentu, zaslužile i odbojkašice Donata.
 


ARBANSI – DONAT 3:1


(25:16, 13:25, 25:23, 25:23)
ZADAR – Dvorana OŠ Krune Krstića. Gledatelja: 70. Suci: Juravić, Kunce (oba Zadar).
ARBANASI: R. Nikpalj, Klanac, Perica, Vukić, Frleta, Vučetić, Duroković, Bajlo, Mujagić, Šindija, Sertić, Ćurko. Treneri: Karlo Lisica, Frane Vidov.
DONAT: Juravić, Rudić, Pedić, Grozdanić, Marić, Nimac, Klanac, Kaleb, Dunić. Trenerica: Julija Kaleb.