Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prilika za svjedočenje vjere

13.02.2011. 23:00
Prilika za svjedočenje vjere


U organizaciji privlačkog župnog ureda Rođenja Blažene Djevice Marije i njegovog svećenika don Ante Sorića, a pod pokroviteljstvom Zadarske nadbiskupije, održan je tradicionalni osmi po redu tečaj radosnog kršćanstva za mlade pod nazivom “Kursiljo”. U četiri dana okupilo se tridesetak privlačkih srednjoškolaca i studenata. Oni su predvođeni svećenikom voditeljem don Igorom Ikićem s otoka Paga, tajnicom Kursilja Ružicom Anušić, rektoricom tečaja Marijom Butković i suradnicima laicima Jasmimom Žunić, Anom Čolak, Matijom Bambir i Marinom Jurjevićem, u grupnom i zajedničkom radu obrađivali različite teološke teme.
– U zajedničkoj komunikaciji za stolom zapravo jedni drugima svjedočimo živoga Boga, jer se mladi čovjek rijetko nađe u prilici progovoriti o svojoj vjeri. Ovo je jedan model pomoću kojeg se uz ostalo u zajedništvu slave sakramenti. Mladi su istinski tražitelji Boga i ovo im je jedinstvena prilika da na tom putu ispune svoje potrebe, rekla nam je u kraćem razgovoru tajnica Kursilja Ružica Anušić.
Četverodnevno druženje mladih Privlačana i njihovih gostiju, koje se uglavnom odvijalo u novoizgrađenoj vjeronaučnoj dvorani, okončano je euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije. Završnu svečanu svetu misu predvodio je domaći župnik don Ante Sorić uz sudjelovanje don Igora Ikića.